fbpx

Nič več ocenjevanja v kopalkah na tekmovanju za mis Amerike

Foto: instagram

Organizacija Miss America je napovedala konec izhodom v kopalkah na njihovih lepotnih tekmovanjih, saj so prepričani, da se preveč pozornosti na tovrstnih tekmovanjih namenja zunanjemu videzu. Mar ni bilo to celotno bistvo vseh lepotnih tekmovanj?

Gretchen Carlson, ki je bila leta 1989 okronana za mis Amerike, je v medijih oznanila, da na tekmovanjih za omenjeni lepotni izbor ne bo več izhoda v kopalkah. “Nič več vas ne bomo ocenjevali na osnovi videza, saj nas zanima, kaj definira vas.” Carlsonova, ki je vodja upravnega odbora organizacije Miss America, je dodala, da so številne tekmovalke izrazile kritiko zaradi nastopa v kopalkah in tudi izhoda v večernih oblekah ter da so bile zaradi tega večkrat spolno nadlegovane. To se je sicer zgodilo tudi Carlsonovi, ki je vložila tožbo zaradi spolnega nadlegovanja zoper vodjo Fox Newsa Rogerja Ailesa ter s tem povzročila, da je bil odpuščen. Tako tudi številne druge tekmovalke pravijo: “Ne želimo izhoda v visokih petkah in kopalkah,” poroča Breitbart.

Foto: Instagram

In kako namerava organizator zapolniti praznino? Več poudarka bodo dali predstavitvi talentov tekmovalk. “Bolj pomembno za nas je tisto, kar pride iz njihovih ust,” pravi Carlsonova. 

Izhod v kopalkah na tekmovanjih Miss America je preteklost. (Foto: epa)

Tekmovalke pa se ne soočajo le s spolnim nadlegovanjem, temveč tudi s številnimi kritikami. Še posebej kritični pa so zaposleni v organizaciji Miss America, saj so lansko leto v javnost pricurljala e-sporočila, ki so razkrila, kako so ¨obirali¨ tekmovalke, predvsem kar se tiče njihovega videza.

Konec izhoda v kopalkah tako prekinja več kot stoletno tradicijo.

M. S.