fbpx

Nič več skrivnost: Kako pri 64-ih izgledati mladostno in sveže kot žena novega francoskega predsednika Brigitte?

Foto: epa

Žena novoizvoljenega francoskega predsednika Emmanuela Macrona Brigitte je od svojega moža res starejša 24 let, vendar odlično skriva, da šteje že 64 pomladi. Medtem ko je Macron praznoval svojo zmago, je na odru ob njem vsa glamurozna blestela njegova žena, zato se tuji mediji že sprašujejo, v čem je skrivnost njenega mladostnega videza. 

No, dejansko skrivnosti ni. Nekdanja Macronova učiteljica, ki ga je učila na jezuitski šoli  Lycee La Providence v Amiensu, naj bi bila tako odlično vzdrževana s pomočjo številnih lepotnih tretmajev pa tudi lepotne kirurgije. Seveda pa veliko pripomore tudi njeno ‘chic’ oblačenje, dobro premišljena frizura in suha postava. A gremo lepo po vrsti.

Njena frizura skrije znake staranja
Medtem ko Brigitte ni nikoli komentirala svojega izgleda niti ni priznala nobenih lepotnih popravkov, pa so zato toliko bolj zgovorni tuji strokovnjaki. Ustanoviteljica klinike Cosmedics dr. Ross Perry je prepričana, da Macronova žena kljubuje starosti in tako odlično izgleda, ker je suha, postavo pa vzdržuje z redno telovadbo. Poleg tega je prepričana, da je pametno izbrala frizuro  predvsem dolžino las, ki obdajajo njen obraz in vrat ter tako skrijejo znake staranja na teh izpostavljenih delih telesa. Spet drugi strokovnjaki so prepričani, da mora zasluge za to pripisati predvsem zobnim prevlekam, botoksu in celotnemu mini liftingu obraza.

Oblači se, kot bi bila pol mlajša
Daily Mail pa piše, da ima Brigitte odlično oko za dober, mladostniški stil. Tako jo v javnosti lahko vidimo celo v oprijetih hlačah, plašču na zadrgo s kovinskim ovratnikom in jopici, ki je prav tako na zadrgo, torej stajlingu, ki bi bil primeren tudi za zelo mlado žensko.

Foto: epa

Macronova žena Brigitte ima zelo drag in izbran okus, tako recimo prisega na drage oblikovalce, njen najljubši pa je Louis Vuitton. Kreacije omenjenega oblikovalca so zelo modne in usmerjene v prihodnost, zato po njih z veseljem posegajo mlajše zvezdnice, med drugim tudi Selena Gomez in Miranda Kerr. Brigitte pa so opazili tudi na modni reviji priznanih oblikovalcev, tako je recimo sedela v prvi vrsti modne revije Christiana Diorja. Nasploh prisega na klasične kose modnih oblačil, ki se dobro prilegajo njenemu telesu in ki delujejo zelo ženstveno. Pogosto jo opazimo v tesno oprijetih hlačah, ki jih ponavadi nosijo ženske, ki so od nje pol mlajše.

Foto: epa

Odlično pozna svoje telo, pomanjkljivosti pa preprosto skrije
Nagrajena modna stilistka Chantelle Znideric razkriva: “Njen preprost stajling, ki vključuje jakno, bluze s čistimi linijami in oprijete hlače, v kombinaciji z nevpadljivo nevtralno barvno paleto zagotavlja eleganten  videz in dobro usklajeno garderobo za vsako priložnost.” Prepričana je, da Brigitte odlično pozna svoje telo, zato tudi ve, kakšno igro prikrivanja naj igra.

Wow-efekt: usnjene hlače in visoke petke
Kate Finnigan, ki piše za Telegraph, pa je prepričana, da zna Brigitte poskrbeti za “wow” faktor, ko gre za njeno omaro. To naj bi dosegla tako, da kombinira usnjene hlače in čevlje z visoko peto. To je prepričana tudi Delphine de Canecaude, umetniška direktorica podjetja s sedežem v Parizu, ki je rekla: “Ona je rock’n’roll! Brigitte niti za sekundo ne bi pomislila: ‘Stara sem 63, zato ne morem nositi kratkih kril.’ Obuje si visoke petke in obleče obleke brez rokavov ali pa usnjene hlače. Upa si vse.”

Asimetrično striženje na resice
Pojavlja pa se še eno vprašanje: kako ji uspe imeti tako moderno in polno frizuro? Kar tretjina žensk, starejših od 50 let, se sooča z izpadanjem las. Je njej mar prizanešeno? Malo verjetno. Stilistka iz frizerskega salona Larry King v Londonu je prepričana, da k njeni polni frizuri mnogo pripomorejo lasni podaljški. “Njen stil je definiran z njeno mladostno, mehko in razgibano frizuro, ne pa kot klasičen slog. Klasični bob frizuri je rekla adijo in se odločila za asimetrično striženje, ki izpostavlja oblikovanje obraza. Svoje naredijo tudi lasni podaljški v spodnjih plasteh frizure, pa tudi barva.”

Foto: epa

Skrivnost: več različnih blond odtenkov
Vodja stilistov v Josh Wood ateljeju Rob Fitch je potrdil besede svoje kolegice, da so torej lasje do ramen nadvse primerni za njeno starost, poleg tega pa lepo uokvirijo njen obraz. “Njena frizura izgleda polna, lepo voluminozna in poskrbi, da Brigitte deluje nadvse mladostno.” Dodaja, da če bi se odločila za strogo linijo (in ne za striženje na resice, kar prakticira sedaj), bi si dejansko dodala nekaj let, s čimer pa bi dosegla ravno nasproten učinek. Prav tako je skrbno premišljena njena barva las. Stilistka Katie Denn pravi: “Vsi blond odtenki ustvarjajo dodatne dimenzije in globino. To je njena pametna odločitev, da s svetlimi odtenki prikrije morebitne sive lase, kljub vsemu pa ni izbrala preveč svetle barve las, s čimer ravno dovolj poudarja polt kože. Trik se skriva v tem, da izberete različne odtenke iste osnovne barve, torej v njenem primeru različne blond odtenke, ki ustvarijo različne razsežnosti in iluzijo mladostnih las.”

Brigitte pa odlično poskrbi tudi za svojo kožo  to je tudi eden najpomembnejših dejavnikov za dobro staranje.

Foto: epa

Dala si je zgladiti gubice
Strokovnjaki menijo, da je bila pri doseganju svojega videza do sedaj deležna že nekaj pomoči. Lepotni kirurg dr. Julian de Silva ugotavlja: “Njena koža je napeta, pod očmi in preko čela ni tipičnih gubic, ki jih ženske njene starosti, če se starajo brez pomoči kirurgije, imajo. Okrog oči sicer ima nekaj gubic, prav tako okrog ust, ampak to bi pripisal bolj njenim izrazitim obraznim potezam. Možno je, da se je poslužila botoksa in ostalih polnil, vendar pa je to storila subtilno, tako da je učinek dober.” Z njim se strinja tudi direktorica neke lepotne klinike dr. Tatiana Lapa. “Skoraj zagotovo si je dala operirati predel okrog oči, ki zagotavlja, da izgleda bolj sveže in spočito. Zagotovo si je dala popraviti tudi ličnice in pomladiti svoj obraz, pa tudi zgladiti gubice med nosom in zgornjo ustnico. Za mlajši videz obraza je poskrbela s strukturnimi polnili, kot je botoks. Stranski deli nosu pa kažejo, da si je dala popraviti tudi ta del. Ne glede na to, ali je tak videz dosegla po naravni poti ali pa s kirurškimi posegi, izgleda fantastično.”

Foto: epa

Daily Mail pa je analiziral tudi njeno krhko postavo. Vodja fitnes centra Matt Fiddes je prepričan, da Brigitte ne zahaja pogosto v fitnes: “Brigitte je naravno vitka zaradi visoke stopnje presnove. Njen mišični tonus se zdi nizek, kar pomeni, da ni navdušena nad fitnesom.” Prepričan je tudi, da ima Macronova žena uravnoteženo in zdravo telo, kar bi lahko dosegla z aerobiko ali s tekom. Napeto kožo na obrazu pa pripisuje telesni vadbi in pilatesu. Do takšne postave bi po njegovem mnenju lahko prišla tudi s proteinsko dieto.

Marjanca Scheicher