fbpx

Ne veste, kam bi šli to poletje? Razkrivamo najlepše plaže, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju

Foto: iStock

Ne glede na to, ali ste se znašli v iskanju lokacije za vikend oddih ali pri načrtovanju najboljšega potovanja do sedaj, je vedno dobro, da imate v mislih dobro idejo, medtem ko načrtujete, kje boste preživeli del težko pričakovanega poletja, saj vam bo to dalo motivacijo za opravljanje nadaljnjih obveznosti. V primeru, da letos ne načrtujete nikakršnega oddiha pod dežnikom in s koktajlom v rokah, naj vam slike najlepših plaž sveta služijo kot inspiracija.

Plaža Navagio, Grčija
Predstavljamo eno najlepših plaž na svetu, ki se nahaja v majhnem oddaljenem zalivu otoka Zakintos v Jonskem morju. Plaža je poznana po razbitini tihotapske ladje, ki je tam v osemdesetih letih doživela brodolom. Turkizna barva vode in beli pesek sta zagotovo lastnosti, ki prispevata k največji atraktivnosti otoka, znanega po želvah.

Foto: iStock

Foto: NŽ

Plaža Whitehaven, Avstralija
Sedem kilometrov dolga plaža, ki se razteza vzdolž otoka Whitsunday, velja za eno najbolj znanih plaž na svetu, ki ima beli pesek in daje kopalcu občutek, kot da je ta v nebesih. Eno najbolj fotografiranih plaž na svetu, ki velja tudi za eno izmed najčistejših, so popotniki Tripadviserja izbrali kot najlepšo. Edina stvar, na katero je potrebno paziti, so morski psi. 

Foto: iStock

Foto: iStock

Plaža Maya Bay, Tajska
Gre za plažo, ki se nahaja na majhnem zelenem in hribovitem otoku Phi Phi Leh, ki je med turisti postala znana leta 1999, ko je bila upodobljena v priljubljenem filmu The Beach, v katerem je igral Leonardo DiCaprio. Če želite uživati v turkizni barvi morja in beli mivki, polni školjk, je najboljše, da se sem odpravite zgodaj zjutraj.

Foto: iStock

Foto: iStock

Plaža Anse Source d’Argent, Sejšeli
Sejšeli so poznani po celi vrsti prečudovitih belih peščenih plaž, a ravno odročna rajska plaža Anse Source d’Argent je zaradi svoje lepote najbolj priljubljena in je tako med najpogosteje fotografiranimi plažami na svetu. Tukaj lahko brezskrbno snorkate v nizki vodi, predstavlja pa tudi idealen kraj za počitnice z otroki.

Foto: iStock

Foto: iStock

Plaža One Foot Island, Cookovi otoki
Na otočju, ki se nahaja v južnem Pacifiku in se deli na vulkanski severni del in koralni južni del, lahko najdete vrsto prečudovitih plaž, ki so zagotovo vredne obiska. Otok Aitutaki, kjer se nahaja tudi plaža One Foot Island, po lepoti plaž še posebej izstopa, zato ne čudi, da je bilo tukaj posnetih kar nekaj filmov. Množica rib, ki plava v turkiznem morju, daje občutek, kot da si v raju, niz osamljenih plaž pa nudi možnost za oddih od stresnega vsakdana. Vsekakor ni nenavadno, zakaj Cookovi otoki postajajo vedno bolj priljubljena destinacija za sanjske poroke.

Foto: iStock

Foto: iStock

Plaža Tangalle, Šrilanka
Šrilanka zaradi svojih lepot predstavlja majhen košček raja na zemlji in če iščete nedotaknjene plaže, je nujno, da se odpravite na jugovzhodni del Šrilanke, kjer lahko brezskrbno uživate v prostranih peščenih plažah, kot je plaža Tangalle, in se popolnoma odklopite od stresnega vsakdanjika.

Foto: iStock

Foto: iStock

Plaža Egremni, Grčija
Mnogi jo zaradi čiste in turkizne vode ter belega peska štejejo kot najlepšo plažo na Lefkasu, ki pa ni lahko dostopna, saj morate na poti do nje premagati kar 347 stopnic. Težja dostopnost je zagotovo razlog, da ta plaža predstavlja pravi raj na zemlji, saj ni toliko obljudena in vam daje možnost, da njene lepote užijete v večji meri kot tam, kjer se ljudje drenjajo drug ob drugem.

Foto: iStock

Foto: iStock

Plaža Ngapali, Mjanmar
Z vzponomom turizma v Mjanmaru je mogoče bivati marsikje v Bengalskem zalivu, vendar se vam ni treba bati, da bi ta zato izgubil svoj šarm, saj še vedno ohranja vibracije zaspanega ribiškega mesta. Na plaži Ngapali lahko uživate v pogledu na palme in bel pesek, ki vas vsekakor ne bo pustil ravnodušnih.

Foto: iStock

Foto: iStock

N. Ž.