fbpx

Noetova nedeljska matineja v kinu

Za vikend na slovenska filmska platna predpremierno prihaja klasična pravljica Ups! Noe je odšel … Film je sinhroniziran v slovenski jezik, zato je kot nalašč primeren za popestrirev nedeljskega družinskega popoldneva.

Gre za klasično pravljico o brezčasni Noetovi barki. Bliža se vesoljni potop, toda na srečo je Noe zgradil velikansko plovilo, na katero so povabljene skoraj vse živali. Na žalost na seznamu ni smešnih nerod nestrijancev, zato se oče Dave odloči, da se bosta s sinom Finom na ladjo vkrcala kot slepa potnika.

Z izsiljeno pomočjo grimpsovk na ladjo prideta tudi Hazel in njena hči Leja, vendar nesreča poskrbi, da Fin in Leja padeta z barke. Medtem ko mladiča skušata doseči kopno in sama preživeti med številnimi sestradanimi zvermi, Dave in Hazel iščeta način, kako obrniti ladjo, vendar se morata preko številnih zabavnih nezgod najprej naučiti sodelovanja.

Risani film je torej odlična in zabavna ideja za popestritev nedeljskega popoldneva, prinaša pa tudi odkritje, da se je včasih potrebno soočiti s koncem sveta, da lahko v njem najdeš svoj prostor.

N. K.