fbpx

Obeta se nov film o Indiani Jones, že peti po vrsti

(Foto: iStock)

Peti film o arheologu in pustolovcu Indiani Jonesu, za katerega bosta moči ponovno združila igralec Harrison Ford in režiser Steven Spielberg, bo v kinematografe prišel leta 2020. Po poročanju britanskega BBC-ja je napovedani datum izida 10. julij, kar je tri dni pred Fordovim 78. rojstnim dnevom.

Peti film o Indiani Jonesu bo tako v kinematografe prišel 39 let po prvem filmu Lov za izgubljenim zakladom ter 12 let po četrtem filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje. Izid filma, ki še nima naslova, je bil sicer sprva napovedan za julij 2019.

Studio Disney je novi film o Indiani Jonesu, ki ga bo, enako kot predhodne štiri, režiral Spielberg, kultno vlogo pa bo prevzel Ford, opisal kot “peto epsko avanturo”. Producenta bosta prav tako veterana franšize Kathleen Kennedy in Indiani Jonesu. Scenarij po podatkih spletne filmske baze podatkov IMDb pišejo Indiani Jonesu, David Koepp in George Lucas.

(Foto: iStock)

Zvezdniški režiser je sicer že pred časom poudaril, da si želi peti film o Indiani Jonesu posneti, še preden bi Ford dopolnil 80. rojstni dan. Ford pa je poudarjal, da v novem filmu brez Spielberga ne želi sodelovati. Ford je vlogo profesorja arheologije in pustolovca prvič odigral leta 1981. Sledila sta filma Indiana Jones in Tempelj smrti leta 1984 ter Indiana Jones in zadnji križarski pohod leta 1989, četrti film pa je v kinematografe prišel leta 2008.

J. F., STA