Od slavnega očeta Elvisa Presleya je podedovala 100 milijonov dolarjev, zdaj pa je na robu bankrota

Lisa Marie Presley (Foto: epa)

Lisa Marie Presley je od očeta podedovala sto milijonov dolarjev, danes pa jih ima na računu še štirinajst tisoč. Za takšno finančno stanje obtožuje nekdanjega menedžerja. Ta se brani, da je celotno Elvisovo zapuščino porabila zaradi svojega načina življenja. Zaradi dolgov, ki si jih je nabrala skozi leta, zdaj ostaja ”skoraj brez vsega”.

Hči Elvisa Presleya, Lisa Marie Presley je leta 1993 od očeta podedovala celotno zapuščino, ki je skupno znašala okoli sto milijonov dolarjev. Zdaj, 25 let kasneje, ima Marie na računu ”le” 14 tisoč dolarjev.

Ta neverjetna zgodba je zasvojila ameriške medije. Bogata dedinja zdaj toži svojega nekdanjega menedžerja Barryja Siegela in ga obtožuje za finančni zlom, poroča The Sun. Trdi, da mu je prepustila upravljanje s vsem svojim denarjem, on pa naj bi zaradi nepremišljenih naložb izgubil njen denar.

Foto: iStock

Siegel jo toži in trdi, da si je Lisa Marie za svoje stanje kriva sama, saj zadnjih 25 let vsak dan živi tako, kot da je njen zadnji. Zato je leta 2005 tudi bankrotirala. Dejal je, da je pred 13 leti res prodal 85-odstotni delež družbe ”Elvis Presley Enterprises”, a to samo zato, ker je bil v to prisiljen. Ker si je Lisa Maria nakopala dolgov za kar 20 milijonov dolarjev, mu ni preostalo nič drugega.

A. L.