fbpx

Okoli blejskega jezera za Guinessov rekord

Foto: YouTube

Na Bledu bo okrog jezera potekal Olimpijski krog varnosti, kjer bodo organizatorji skušali skleniti najdaljšo človeško verigo na svetu. Udeleženci se bodo lahko družili z olimpijskimi kandidati, zagotovljen pa bo tudi brezplačen avtobusni prevoz.

Guinnessov rekord, ki ga bodo podirali v sredo, 30. decembra, predstavlja lepo priložnost za družine in športne navdušence, saj se bodo lahko družili z olimpijskimi kandidati za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Športne navdušence, družine, domače in tuje goste vabijo, da se jim pridružijo na nepozabnem dogodku, kjer bodo skupaj sklenili Olimpijski krog varnosti okrog Blejskega jezera. Krog bosta prižgali dve olimpijski bakli, ki ju bosta ponosno nosila dobitnica srebrne olimpijske kolajne iz Atlante leta 1996 Brigita Bukovec in bronasti Jani Klemenčič iz Barcelone leta 1992. Oba bosta krenila iz Zake, vsak po svojem bregu jezera in na Promenadi sklenila Olimpijski krog varnosti. Prav takrat bo nebo razsvetlil ognjemet.

Pozor, prijava na dogodek je obvezna
Po besedah organizatorjev so prijave na dogodek v polnem teku, število udeležencev, ki bodo sklenili krog okrog jezera, pa je vsak dan večje. Organizatorji oudarjajo, da je prijava na dogodek obvezna. S prijavo si namreč obiskovalci zagotovijo potrdilo za prevzem svetlobne palice, potrdilo za koriščenje 50 odstotkov popusta za vožnjo z vlakom ter prejemanje aktualnih obvestil prireditve. Prijavite se lahko tukaj.

Za prevoz bo poskrbljeno
Vsem, ki se bodo na Bled pripeljali z vlakom, omogočajo Slovenske železnice kar 50-odstotni popust za vožnjo iz Maribora in Ljubljane v Lesce ter iz Nove Gorice na Bled. Popust velja zgolj 30. decembra, na blagajni Slovenskih železnic pa ga je možno uveljaviti ob predložitvi potrdila o prijavi na dogodek Olimpijski krog varnosti.

Z železniške postaje Lesce je zagotovljen tudi brezplačni avtobusni prevoz do prizorišča na Bledu in po prireditvi tudi prevoz v obratni smeri.

N. K., STA