fbpx

Okroglih 70 Donalda Trumpa

Foto: EPA

Poslovnež, politik, republikanski kandidat za ameriškega predsednika in najslavnejši slovenski zet danes praznuje sedemdeseti rojstni dan. Trenutno je sicer povsem zaposlen s predsedniškimi volitvami, v katerih želi premagati demokratsko protikandidatko Hillary Clinton. 

Donald Trump se je rodil na današnji dan leta 1946 v mestu Queens v zvezni državi New York City v Združenih držav Amerike. Je poslovnež, v zadnjem času pa predvsem znan kot politik.

Trump je lastnik podjetja The Trump Organization, ki ima v lasti več podjetij, ki se ukvarjajo z nepremičninami. Je lastnik več restavracij, imel je svoj resničnostni šov, znan pa je predvsem po svojih kontroverznih izjavah.

Foto: epa

Foto: epa

Za ameriškega predsednika je kandidiral že leta 2000, a je umaknil svojo kandidaturo, še preden so se pričeli deliti glasovi.

Donald Trump je bil poročen že trikrat, prvič s češko manekenko Ivano Zelinčkovo, s katero je imel tri otroke. Nato je bil za kratek čas poročen z manekenko Marlo Maples, v Sloveniji pa je najbolj poznan po svoji tretji ženi. Poročen je namreč s slovensko manekenko Melanio Trump, s katero imata tudi sina Barrona.

M. G.