fbpx

One so lepe, pametne in domoljubne! One so desničarke!

Od leve proti desni zgoraj Sylwia Ługowska (Poljska), Maria Rosaria »Mara« Carfagna (Italija).in Pernilla Vermund (Danska) ter spodaj: Tove Lill Løyte (Norveška), Marion Le Pen (Francija) in Eva Irgl (Slovenija).

Levičarji še vedno razširjajo stereotip, da so političarke desnice gospodinje s Svetim pismom v rokah in da spominjajo na paznice. Ta mit se je z internetom razblinil, ljudje spoznavajo, da so desničarke lepe, privlačne, inteligentne in zelo domoljubne ženske vseh starosti.

Na severu je vzhajajoča zvezda Napredne stranke (FrP) 32-letna Tove Lill Løyte. Nekdanja Playboyeva zajčica in vrhunska manekenka je predsednica podmladka FrP na jugu države. Mladi ravno zaradi nje vstopajo v stranko, kar seveda jezi norveške zagovornike multikulturnosti. Sosednja Švedska ima Hanno Wigh. 31-letnica je modrooka in, kakopak, svetlolasa. Je članica Švedskih demokratov, domoljubne stranke, ki bo na naslednjih volitvah, vsaj tako kažejo javnomnenjske raziskave, zmagala. Hanna, poslanka v parlamentu, je zelo dejavna na terenu in postaja eden najbolj prepoznavnih obrazov Švedskih demokratov. Kot se za inteligentno in razgledano žensko spodobi, je nasprotnica feminizma.

V Italiji je v središču pozornosti leta 42-letna Maria Rosaria “Mara” Carfagna. Pravnica je bila izvoljena na listi Naprej Italija, nato je bila med 2008 in 2011 ministrica za enake možnosti v vladi Silvia Berlusconija, ki je leta 2007 dejal: “Če ne bi bil poročen, bi se takoj poročil z njo.” Mara Carfagna je nekdanja manekenka, ki je ni sram pokazati se takšno, kot jo je ustvaril Bog. Gola se je slikala za revijo Maxim. 

Več si lahko preberete TUKAJ.

J.B.