fbpx

Osovraženih osem na pohodu po Evropi

Napovednik za fim Quentina Tarantina Osovraženih osem

Novi film Quentina Tarantina bo nominiran za oskarja. Vestern “Osovraženih osem” je navdušil francosko občinstvo. Premiere v Parizu so se udeležili vodilni igralci filma: Kurt Russel, Tim Roth in Walton Goggins.

Osovraženih osem na pohodu po Evropi 1

Premiere v Parizu so se udeležili vodilni igralci filma Kurt Russel, Tim Roth in Walton Goggins – na sliki z režiserjem Quentinom Tarantinom v sredini. (Photo: AFP)

Igralska zasedba kot ponavadi – zvezdniška
“Osovražnenih osem” je ameriški vestern. Pod scenarij in režijo se je podpisal Quentin Tarantino. V filmu nastopa zvezdniška zasedba: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demian Bichir, Tim Roth, Michael Madsen in Bruce Dern. Glasbo za film pa je ustvaril Ennio Morricone.

Osem lovcev na glave
Film je postavljen v obdobje po državljanski vojni v ameriški zvezni državi Wyoming. Osem lovcev na glave na gorskem prelazu ujame snežni metež. Medtem ko iščejo zatoščišče, se zgodba začne zapletati. Skupaj s potniki iz poštne kočije se zatečejo v poštno postojanko. Kdo preživi vse zarote, goljufije in streljanje?

Osovraženih osem na pohodu po Evropi 2

Plakat za film Osovraženih osem. (Photo: AFP)

Django bi lahko bil deveti
“Osovraženih osem” povezujejo s Tarantinovim filmom “Django brez okovov”, česar pa ne skriva niti sam režiser, ki je priznal, da se je poigraval celo z idejo, da bi posnel nadaljevanje Djanga, a se je odločil, da bo začel z novo zgodbo v istem žanru, ki ga obožuje – v vesternu.

Osovraženih osem na pohodu po Evropi 3

Ali bo se bodo napovedi – “Oskarja za najboljšo režijo dobi Quentin Tarantino!” – uresničile? (Photo: AFP)

Ennio Morricone se je zarekel
Glasbo za film “Osovraženih osem” je napisal Ennio Morricone. Čeprav je po zadnjem sodelovanju s Tarantinom v filmu “Django brez okov” Morricone dejal: “To je bilo zadnjič in nikoli več s Tarantinom,” je režiser kljub temu dosegel svoje – pol leta ga je pregovarjal, hodil v Italijo k skladatelju domov in Morricone je popustil.

Policisti v Ameriki bojkotirajo film
Režiserja Quentina Tarantina poziv policijskega sindikata k bojkotu njegovih filmov ni prestrašil. Na trditve policistov, da jih je med protestom proti policijskemu nasilju 24. oktobra v New Yorku užalil, je odgovoril, da ga želijo diskreditirati in ustrahovati, namesto da bi se ukvarjali s težavo, ki so jo izpostavili protestniki.

Tarantino opozarja na uboje temnopoltih, ki jih zakrivijo policisti
Dobitnik dveh oskarjev velja za enega najbolj glasnih ameriških zvezdnikov, ki javno opozarjajo na uboje temnopoltih moških, ki jih zakrivijo večinoma belopolti policisti. Prejšnji mesec je v New Yorku sodeloval tudi pri branju imen 250 ljudi, ki so jih policisti ustrelili v zadnjih 20 letih.

Zlati globus tudi glavni igralki
Film je navdušil tako kritike kot občinstvo. Nominacije za zlati globus si je prislužil v naslednjih kategorijah: najboljša igralka (Jennifer Jason Leigh), najboljši scenarij (Quentin Tarantino), najboljša filmska glasba (Ennio Morricone) in – film leta.

S. S.