fbpx

Osupljivo! Kitajci zgradili največji stekleni most na svetu

Gradnja najvišjega in najdaljšega steklenega mosta na svetu na Kitajskem se bliža h koncu. Postavljen je nad 385 metrov širokim in 300 metrov globokim kanjonom Zhangjiajie v provinci Hunan.

Otvoritev mostu je predvidena čez en mesec, kreativno idejo pa je zasnovala izraelska arhitekturna družba Haim Dotan. Poleg veličanstvenih prizorov okoliške narave bo stekleni most nudil še tri točke za skoke z elastiko – ‘bungee jumping’. Ena od njih bo v dolžino merila med 150 in 170 metri.

Gigantska elastična atrakcija bo tako postala največja v Aziji, kmalu pa tudi na svetu. Trenutno največja se nahaja na Novi Zelandiji, njene elastike pa merijo 120 metrov in so postavljene 160 metrov na tlemi kanjona.

Turisti že komaj čakajo
Stekleni most bi moral biti odprt že preteklo leto, vendar so otvoritev zaradi menjave desetih kosov stekla, ki so bili poškodovani, prestavili, saj je podjetje kraj želelo zavarovati, da bi se gostje počutili varno in bi v “čudežnem” svetu okoli sebe kar se da uživali.

Zaradi nestrpnih turistov bodo most odprli konec julija ali na začetku avgusta, glavna otvoritvena ceremonija pa je načrtovana za začetek leta 2017, ko bo dokončan celoten projekt.

M. P.