“Transfobični” konji niso želeli prečkati LGBT zastave

Konji niso želeli prečkati LGBT zastave. (Foto: posnetek zaslona)

Nedavno je Sky News objavil videoposnetek “transfobičnih” konjev londonske metropolitanske policije, ki niso želeli prečkati LGBT zastave. “Reveži so prestrašeni, ne želijo čez zastavo in so jo raje obšli,” so zapisali.

Izkazalo se je, da je po posnetku policija bila prisiljena naučiti svoje konje, kako iti čez mavrične prehode, ki jih sicer prestrašijo, saj jih zamenjajo za ovire na cestah.

Policisti so na svojem Twitter računu tudi delili slike, na katerih v njihovih bazah za usposabljanje učijo konje prečkati čez različne LGBT prehode. Prehode v Londonu aktivisti namreč pogosto pobarvajo v želji, da bi pokazali solidarnost s skupnostjo LGBT in spodbujali vključevanje.

Policisti učijo svoje konje. Foto: TW

Vendar pa raziskava kaže, da tudi psi vodniki pogosto doživijo panične napade, ko morajo prečkati pisane prehode. “Da bi nam živali omogočile varno vožnjo in patruljiranje, smo jih začeli trenirati,” so dejali na policiji in dodali, da je zmotno prepričanje, da konji vidijo le črno-belo. Morda ne vidijo barv tako kot mi, vendar niso “barvno slepi”. “Zato lahko različni odtenki in vzorci barvitega križišča nakazujejo oviro na cesti, zaradi česar se konj izogiba nečemu, česar mi kot ljudje ne vidimo. To odpravlja tveganje za javnost, voznike ali stisko za naše konje,” so o treniranju konjev na LGBT zastave še zapisali.

Sara Kovač