fbpx

Pajkice za tek, ki ženske varujejo pred spolnimi napadi, so razprodane

Foto: www.safeshorts.eu

V Nemčiji so v hipu razprodali varne hlače za tek – varne pajkice, ki jih priporočajo vsem ženskam, ki prisegajo na džoging in ki so potencialna tarča spolnih izprijencev. Ovira ni niti razmeroma visoka cena.

Podjetnica iz Nemčije je ustvarila pajkice, s katerimi bi zaščitila ženske pred morebitnimi spolnimi napadi, kadar se odpravijo na priljubljeni džoging. Njihova posebnost je v tem, da so opremljene s ključavnico za zaščito intimnih ženskih delov ter z alarmom, tako da je varnost pred morebitnim spolnim napadom zagotovoljena vsem uporabnicam. Ženska intimna področja so zatesnjena z nekakšnim ‘ščitom’. Izumiteljica Sandra Seliz se je te hlače odločila izumiti, ker so jo med priljubljenim tekom v gozdu napadli trije pijani moški.

Selizova na svoji spletni strani pravi, da naj gredo ženske na džoging v teh varnih pajkicah, ki vsebujejo ergonomsko vstavljene visokotehnološke kable, odporne na trganje in rezanje, saj bodo hlače zagotovo ostale na svojem mestu. V hlačah je tudi alarm, in če bi kdo poskušal na silo z ženske strgati hlače, bi se oglasil alarm v višini 130 decibelov, kar bi napadalca zagotovo prestrašilo. Selizova pa je mislila tudi na material: hlače so izdelane iz enakega materiala kot neprebojni jopiči, zato upravičeno pravi, da varne hlače zagotavljajo trojno zaščito pred spolnimi napadi.

Prva pošiljka teh varnih hlač je bila razprodana v hipu, čeprav je njihova cena 149 evrov, Selizova pa je že prejela naročila tudi z Japonske, s Finske, Švedske, iz Italije, Tajvana in ZDA, še poroča Express.

Marjanca Scheicher