fbpx

Pameten prodajalec in najbolj butast ropar na svetu

Foto: csreenshot

Ali ste kdaj pomislili kako bi se odzvali med oboroženim ropom? Kaj bi storili ko bi se soočili z roparjem, ki kriči in hoče denar iz vaše blagajne v drugi roki pa drži pištolo? Bi zbrali toliko poguma, da bi z ignoranco oboroženega roparja odgnali?

Posnetek “ponesrečenega ropa” trgovine s kebabom  iz Christchurcha na Novi Zelandiji je bliskovito zaokrožil po medmrežju in postal uspešnica.  V 26-sekundnem policijskem posnetku iz Canterburyja vidimo zamaskiranega in oboroženega roparja, ki  ob 22:38 vstopi  v trgovino in začne kričati na prodajalca kebaba. Ta mirno postreže stranko,  medtem ko ropar presenečeno sloni ob prodajnem pultu.

Prestrašeni gost komajda prevzel naročilo
Prestrašeni gost  se z vrečko kebaba  umakne iz trgovine. Namesto, da bi si ropar polnil nahrbtnik z ukradenim denarjem se živčno prestopa, se dere na Ahmeda in maha s pištolo v eni in z nahrbtnikom v drugi roki. Ko  Ahmed odide v kuhinjo, da bi poklical policijo, se zamaskiran ropar zmedeno obrne in zapusti trgovino.  “Nisem junak”  pravi Ahmed. Ko so avstralski in novozelandski mediji pograbili zgodbo je njegova trgovina s kebabom postala pravi hit. “Prepričan sem bil, da me ne bo ustrelil. Hotel me je oropati in ne ubiti,” je dejal Ahmed.

Najbolj skuliran prodajalec kebaba

Najbolj butast ropar na svetu 1Lastnik trgovinice Said Ahmed, ki je proglašen za najbolj “skuliranega” prodajalca kebaba je za novozelandski  Fairfax izjavil: “Ropar je bil presenečen nad mojo reakcijo. Takrat me ni bilo strah. Šele po ropu mi je začelo srce hitro utripati.Seveda sem bil prestrašen samo tega mu nisem smel pokazati.”

“Malo manj pogumen” očka
Ljudje mu prihajajo čestitat pa še pomalicajo na hitro, kar se pozna tudi na dobičku in po dvajsetih letih je moral Ahmed dodatno zaposliti strežno osebje. Navkljub povečanemu obisku je Ahmed skrajšal delovni čas in bo po nasvetu svoje družine – “malo manj pogumen”,  saj je potrebna le sekunda, ki ti spremeni življenje.

Petinpetdesetletnik se je pred dvajsetimi leti, iz Egipta preselil na Novo Zelandijo in od takrat ima v lasti trgovino z kebabom.  “Verjetno sem tako mirno odreagiral, ker se počutim varnega. Odkar sem v Novi Zelandiji nisem bil priča nobenemu nasilju za razliko v Egiptu kjer se ljudje žrtve vsakodnevno izpostavljeni nasilju  in ropanju,” je še dodal Ahmed.

SPS