fbpx

10 načinov, kako se boriti proti novoletnemu mačku

Foto: iStock

December je čas tako poslovnih kot tudi zasebnih novoletnih zabav, kjer se hitro spije kakšen kozarec ali dva alkohola preveč. Posledice v obliki glavobola ali jutranje slabosti najbolj občutimo naslednji dan.

Predstavljamo vam 10 korakov, da bodo jutra po zabavi, sploh po današnji, manj boleča, in vam ob njihovem upoštevanju ne bo treba preživeti celega dneva v postelji:

1. Vroča prha
Začnite dan z dolgo toplo prho. Nekateri menijo, da topla voda na lasišču, vratu in ramenih pomaga oživeti krvni obtok, kar je prvi pogoj za okrevanje po naporni noči.

2. Osvežitev s hladno vodo
Po tuširanju s toplo vodo si obraz osvežite tudi s hladno vodo in to večkrat ponovite. Osvežitev vam bo pomagala, da se boste – preden boste dejansko premagali mačka – počutili bolje.

3. Kozarec vode vsakih 20 minut
Splošno znano je, da alkohol dehidrira telo in glavobol je posledica ravno te dehidracije. Voda vam bo pomagala obnoviti ravnovesje tekočin v telesu. Najbolje je, da jo vsakih 20 minut dozirate po en kozarec.

4. Uživajte vitamine
Uživanje vitaminov vam bo pomagalo, da bo telo dobilo nekaj hranilnih snovi, ki jih je celonočno popivanje osiromašilo. Poskrbite le, da boste poleg vitaminov popili tudi dovolj vode.

5. Privoščite si sprehod
Fizična aktivnost bo pospešila pospešila vaš krvni obtok. Živahen sprehod ali tek vas bo ravno prav prebudil in vas odrešil lenobe.

6. Pojejte hranljiv obrok
Polnovreden obrok hrane bo deloval odlično, da si telo s hranili opomore in začne ponovno normalno delovati. Prav tako bo prehrana spodbudila prebavo, s katero boste izločili škodljive toksine.

7. Popijte kavo
Učinek močne kave vas bo prebudil in poživil temeljne vitalne funkcije vašega telesa. Kava ima po mnenju nekaterih strokovnjakov celo zdravilne učinke, zato se njeno uživanje priporoča tudi po težki noči.

8. Vzemite tablete za glavobol
Hud glavobol je glavni in najbolj neprijeten simptom mačka. Še dobro, da obstaja proti glavobolu veliko tablet, ki nam olajšajo “zvonjenje v glavi”. Kakšno je priporočljivo vzeti takoj po zabavi, in sicer še preden boste padli v posteljo.

9. Vroča juha
Srkanje dobre goveje juhe, enolončnice ali golaža dela čudeže po prekrokani noči. Vse sestavine v juhi zelo pomagajo, da se po naporni noči lažje sestavite.

10. Jejte vsaki dve uri
Maček v bistvu pomeni, da je telo v fazi pomanjkanja energije in si zato težje opomore. Dober in zdrav obrok vsaki dve uri vam bo pomagal pri regeneraciji in ozdravitvi te vsem dobro poznane “bolezni”.

M. P.