fbpx

Pet stvari, ki jih morate takoj umakniti iz kopalnice

Foto: epa

Kopalnica ni samo prostor za umivanje pred večernim počitkom, temveč tudi prostor za relaksacijo in kozmetično urejanje, kjer preživimo lep del našega časa. 

Ena stvar, ki nam lahko – ko se posvečamo sami sebi – poruši resnično uživanje, je nered in kup stvari, ki sodijo v koš za smeti. Ne le da so nam v napoto in zavzemajo dragocen prostor, ampak predstavljajo tudi potencialni izvor zdravstvenih tveganj. Če torej po tem opisu prepoznate svojo kopalnico, je čas, da se znebite nepotrebnih stvari in jo ponovno uredite, poroča Fashion.hr.

Foto: STA

Foto: STA

Stare gobice za umivanje
Stare gobice za prhanje so leglo bakterij v katerih se le-te razmnožujejo zahvaljujoč stalnemu pritoku vode, ki je idealni medij za njihov razvoj.

Kozmetika, ki je v omari že eno leto
V kolikor določeno kremo ali serum niste uporabili že leto dni, obstaja velika verjetnost, da je ali ga ne boste uporabljali tudi v prihodnje. Prav tako ima večina kozmetičnih proizvodov rok trajanja približno eno leto, zato bi si z uporabo starega preparata lahko povzročili več škode kot koristi.

Kozmetika, ki je spremenila teksturo, barvo ali vonj
Tudi če kozmetičnim pripomočkom še ni potekel rok trajanja, morate vse tiste, ki so spremenili barvo, teksturo ali vonj, takoj odvreči, saj sicer lahko tvegate alergijsko reakcijo.

Stare zavese za tuširanje
Zavese za tuširanje, ki jih vsakodnevno izpostavljate vodi, hkrati pa jih takoj po uporabi ne sušite na zraku, bi jih zato morali menjati razmeroma pogosto. V kolikor so vaši deli zavese ob tuš kabini od starosti že porumeneli, je vsekakor čas za zamenjavo.

Foto: STA

Foto: STA

Zdravila brez vidnega roka trajanja
Škatlice zdravil v glavnem zavzemajo prostor v predalu ali omari za medicinske pripomočke, ki imajo prav tako predviden rok trajanja.  V kolikor o starosti zdravil niste zanesljivo prepričani, jih raje zamenjajte z novo škatlico.

M. P.