fbpx

Plačevanje parkirnine s SMS-sporočilom tudi v Portorožu

Foto: STA

Okolje Piran je aprila omogočilo plačevanje parkirnine s SMS-sporočilom na območju parkirišča TPC Lucija. Sedaj pa je po Luciji in Fiesi omogočilo plačevanje parkirnine s sporočili SMS tudi v Portorožu.

Takšna možnost je od junija lani na voljo v Kopru, kjer uporaba sistema presega pričakovanja. Predvidoma jeseni naj bi to možnost poskusno ponudili tudi na parkirišču pri Ladjedelnici v Izoli.

S sistemom zadovoljni
Sistem plačila parkirnine s SMS-sporočilom so na vseh parkiriščih v upravljanju Marjetice Koper (bivše Komunale Koper) uvedli z junijem lani. S sistemom so po prvem letu uporabe zelo zadovoljni, njegova uporaba pa je nad pričakovanji.

Sistem je tudi dobra platforma za nadgradnje in dopolnitev ponudbe v prihodnje. Tako bodo predvidoma še v tem mesecu lansirali parkirno aplikacijo za pametne telefone, ki bo uporabnikom omogočala dodatne storitve.

Po podatkih Marjetice so od lanske uvedbe plačevanja parkirnin s SMS-sporočili v prvem mesecu zabeležili 1609 sklenjenih parkirnin, decembra lani slabih 6000, prejšnji mesec pa 9000. Od teh približno 20 odstotkov uporabnikov s tem sporočilom podaljša parkirnino.

I.K.,STA