fbpx

Po devetih dneh so zloglasno švedsko manekenko, ki si je prilastila otok, izpustili iz zapora

Švedska manekenka, ki si je prisvojila hrvaški otok, Isabella Lindblom (foto: družbena omrežja)

Slavno švedsko manekenko Isabello Violo Lindblom so danes po devetih dneh izpustili iz zapora, ki ji je bil odrejen 15. junija, ko je v splitski trgovini Bauhaus motila javni red in mir ter vinjena napadla policiste. Zaposleni v trgovini, kjer je preživela štiri ure, so poklicali policijo in pojasnili, da je motila obiskovalce, poroča Večernji list.

Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom, ki si je  “prisvojila” nenaseljeni otok Jaz v bližini Rogoznice na Hrvaškem in kasneje povzročala težave tamkajšnjim ribičem na celini, si je naknadno s svojim vedenjem pod vplivom alkohola v trgovini Bauhaus prislužila tudi devetdnevno bivanje v zaporu v Splitu, iz katerega je bila danes izpuščena.

Po poročanju dalmatinskega portala je policist po prihodu v trgovino manekenko našel na oddelku za rože, ta pa naj bi po tem, ko ga je zagledala, začela glasno vpiti, zato je policist poklical okrepitev. Ko so prišli ostali policisti, so morali za njeno aretacijo uporabiti silo, saj je bila manekenka podivjana. Po tem, ko so jo odpeljali, je bila tudi testirana na prisotnost alkohola v telesu, rezultati pa so potrdili 1,26 promila alkohola v krvi.  Manekenka je svojo vinjenost upravičevala s tem, da je bila žejna in da je pila džin, ker ga je imela s seboj.

Foto: posnetek zaslona

Po poročanju Večernjeg lista je bila kasneje odpeljana v psihiatrično bolnišnico, a so jo hitro odpeljali na občinsko sodišče za prekrške v Splitu. Do četrtkove obravnave je bila zadržana v zaporu na Bilicah. Lindblomova je prekršek zanikala, sodnica pa jo je po pričanju policista obsodila na devet dni zapora, prav tako pa bo morala poravnati stroške postopka v višini 300 kun.

Odkar je prišla na otok, povzroča nered
Še pred nekaj dnevi so hrvaški mediji poročali o pritožbah tamkajšnjih domačinov, ki so trdili, da je Lindblomova zasedla ves otok in odgnala obiskovalce. Med drugim naj bi spala v mreži med drevesi, naselila pa naj bi tudi kokoši. Vse to si je dovolila ker, kot je dejala za enega od hrvaških medijev, je “Hrvaška država, kjer lahko delaš, kar hočeš”. O tem primeru sta jih obvestila tudi Luška uprava in občinsko redarstvo občine Rogoznica, posredovala je tudi policija. Tamkajšnji komunalni redar je moral večkrat posredovati in prijaviti nered, ki ga je manekenka povzročala. Posredovala je tudi pomorska policija, ki ji je zaračunala denarno kazen in ji dala 24 ur časa za odhod z otoka, je za medije povedala županja Rogoznice, Anita Živković.

Tanja Brkić