fbpx

Po vzoru slovenskih učencev: Tudi Barron Trump bo obiskoval virtualna predavanja

Predsednik ZDA Donald J. Trump, Prva dama Melania Trump in njun sin Barron Trump (Foto: epa)

Zasebna šola, ki jo obiskuje najmlajši sin Donalda Trumpa Barron, se je odločila, da bo svojim učencem omogočila virtualna predavanja. 

Episkopalna šola St. Andrew je s pismom ravnatelja Roberta Kosaskyja obvestila starše, da bo pouk za njihove učence potekal po virtualnem načrtu. Šolo obiskuje tudi Barron Trump, ki se bo v letošnjem letu vpisal v deveti razred oziroma po naših standardih v prvi letnik srednje šole. Šola se nahaja na obrobju Washingtona, v Marylandu, Barron pa jo obiskuje že vse od leta 2017, poroča CNN.

Po mnenju uradnika za zdravje v okrožju Montgomery se v Marylandu zasebne šole nikakor ne bi smele odpreti pred prvim oktobrom. “Direktiva s strani okrožja Montgomery se ujema z našim mnenjem, da bo zaprtje šol obvarovalo zdravje naših študentov, družin in zaposlenih,” je zapisal v pismu, v katerem pojasnjuje svojo odločitev spletnega učenja za vseh 645 študentov, ki so vpisani v to zasebno šolo. Razlog naj bi bil naraslo število okužb, saj so v okrožju Montgomery v tem tednu zabeležili skoraj 18 tisoč novih okužb.

Najmlajši sin Donalda Trumpa bo tako obiskoval šolo po istem principu, kot so jo med epidemijo slovenski učenci, dijaki in študentje. Pa naj kdo reče, da slovenski šolski sistem, ki se ga je med epidemijo poslužila Janševa vlada, ni vzor celemu svetu!

Sara Kovač