fbpx

Pogumna najstnica je izbrala življenje

Foto: iStock

Claire Crawford je s fantom nepričakovano zanosila pri 17 letih. Najprej je razmišljala o splavu, saj se ni mogla sprijazniti z dejstvom, da je noseča. Nato pa ji je fotografija ultrazvoka popolnoma spremenila življenje.

 

Ko je izvedela, da je noseča, se ni mogla sprijazniti z nastalo situacijo (foto: iStock).

Ko je izvedela, da je noseča, se ni mogla sprijazniti z nastalo situacijo (foto: iStock).

Najstnica sicer prihaja iz ugledne družine, straši so ji zagotovili vse potrebne pogoje za normalno odraščanje. Poskrbeli so tudi za prihranke, da so ji lahko omogočili šolanje. Ko je izvedela, da je noseča, jim te velike novice zaradi strahu na začetku ni mogla povedati. Nikogar ni imela, ki bi ji stal ob strani. Razmerje s fantom, ki je otrokov oče, je bilo burno. “Že prej sva imela težavno razmerje, nato pa je postalo še huje,” je povedala.

Hotela je splaviti, nato pa je videla fotografijo ultrazvoka
Potem ko je Claire izvedela, da je noseča, je imela številne pomisleke. Razmišljala je o splavu. Nato pa je spoznala študentko Anjo, ki ji je popolnoma spremenila življenje. Ta jo je namreč odpeljala v tamkajšnji center za nosečnice, kjer so ji opravili brezplačni ultrazvok. V tem času je bila Claire noseča skoraj 12 tednov, kar je pomenilo, da bi se še vedno lahko odločila za splav.

“Videla sem svojega otroka. Videla sem njegov srčni utrip. Najprej me je popadel živčni smeh, nato sem komaj zadrževala solze, saj sem opazovala otrokovo poskakovanje in ples. Takrat sem se odločila, da bom otroka obdržala ne glede na vse,” je še povedala za Western Journalism.

Poglobila je odnos z mamo, ki se je veselila, da bo postala babica
Življenje med nosečnostjo je bilo vse prej kot lahko. Mami je novico povedala šele, ko je bila v šestnajstem tednu nosečnosti. Reakcija je bila veliko boljša, kot je pričakovala, njun odnos se je celo še bolj poglobil. Claire je bila pet mesecev noseča, ko so jo izključili iz šole, izgubila pa je tudi dve službi. V tistem trenutku ni vedela, kako bo lahko poskrbela za svojega otroka. S fantom sta se razšla, ko je bila v sedmem mesecu nosečnosti, zato jo je mama prepričala, naj se vrne nazaj domov. Dva meseca kasneje se ji je rodil sin Taylan. Zdaj je star že 3 mesece.

Ta otrok je nekaj najlepšega, kar se ji je zgodilo v življenju (foto: iStock).

Ta otrok je nekaj najlepšega, kar se ji je zgodilo v življenju (foto: iStock).

Claire: “Nikoli še nisem tako ljubila svojega življenja.”
“Moja nosečnost je bila po eni strani eno izmed najtežjih obdobij v življenju, ampak je bilo vredno, saj je bil zaključek nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo. Nikoli še nisem tako ljubila svojega življenja.”
Clarie se je odločila deliti svojo zgodbo z namenom, da bi navdihnila tudi druge mlade ženske, ki so se znašle v podobni situaciji. “Vsaka ženska ima svojo zgodbo, še posebej mlada mamica, in nekatere nimajo take sreče, da bi težko situacijo lahko spremenile na boljše. Ampak upam, da jim bo moja zgodba dala tisto upanje, ki je v tej situaciji nujno potrebno, da se sploh prebiješ skozi dan.”

N. K.