fbpx

Pokal Slovenije: V polfinalu tudi Olimpija in Krka

Foto: NK Olimpija

Znani so prvi trije polfinalisti 26. sezone slovenskega nogometnega pokala. Med najboljše štiri se je uspelo uvrstiti nogometašem Domžal, Olimpije in Krke, medtem ko bo zadnjega polfinalista dal povratni obračun med Mariborom in Gorico. Ljubljančani so na povratni četrtfinalni tekmi sicer s 4:1 danes v Kidričevem premagali Aluminij, medtem ko je Krka doma iztržila remi z 2:2 proti Rudarju, a je bila prejšnji teden z 2:0 boljša v Velenju. Domžale so v četrtfinalu izločile ekipo Krškega s skupnim izidom 4:1.

Olimpija se je po razočaranju v državnem prvenstvu, kjer je po nedeljskem remiju v Velenju proti Rudardju izgubila vodstvo na razpredelnici, zdaj je prvi Maribor, vendarle vrnila na zmagovita pota v pokalu, kjer je Aluminij zanesljivo odpravila s 4:1. Zmaji so sicer zmagali že na prvi tekmi v Stožicah z 2:1. Danes so zadetke za zmago gostov iz prestolnice po vrsti prispevali Miha Zajc, Etien Velikonja, Leon Benko in Andraž Kirm. Častni zadetek za domače je dosegel Aleksander Srdić.

Krka je imela precej več težav z Rudarjem. Velenjčani so sicer prvo tekmo doma izgubili z 2:0, tokrat pa uvrstitev Novomeščanov v polfinale postavili pod veliko vprašanje, ko so sami povedli z 2:0. V prvem polčasu sta yadela John Mary in Dominik Glavina, nato pa je domače z dvema zadetkoma za izenačenje odrešil Miha Kostanjšek.

Že v torek so Domžalčani doma z 2:1 premagali Krško, potem ko sta zadela Elvis Bratanović in Elvis Bratanović. Krško je izgubilo že prvo tekmo (0:2), tokrat so bili gostje po tolažilnem zadetku Žana Majerja v drugem polčasu nekoliko bližje remiju. Zadnjega polfinalista bo sicer dala tekma med Mariborom in Gorico v Ljudskem vrtu, ki je še povsem odprta; prva tekma v Novi Gorici se je končala brez zmagovalca (1:1).

L.S.