fbpx

Poljska lepotica nova mis sveta

Nova Miss sveta je Poljakinja Karolina Bielawska (foto: Miss World)

Potem ko je bilo tekmovanje za najlepšo gospodično na Zemlji zaradi koronavirusa dvakrat preloženo, so na letošnji prireditvi v Portoriku za najlepšo Zemljanko razglasili Poljakinjo Karolino Bielawska.

Najlepša gospodična na svetu je po novem Poljakinja Karolina Bielawska. Na drugo mesto se je uvrstila Shree Saini iz ZDA, na tretje pa Olivia Yace iz Slonokoščene obale. V ožjem izboru so bile še Carla Yules iz Indonezije, Karolina Vidales iz Mehike in Anna Leitch iz Severne Irske.

Bielawska je s tem postala že 70. mis sveta, medtem ko se je njena predhodnica Toni-Ann Singh z Jamajke v zgodovino tekmovanja zapisala kot nosilka naslova najlepše z najdaljšim stažem. Zasluge za ta dosežek gredo predvsem epidemiji covida-19, zaradi česar je bilo tekmovanje v preteklih dveh letih odpovedano.

To si bo zapomnila do konca življenja

“Ko sem slišala svoje ime, sem bila šokirana, še vedno ne morem verjeti,” je v odziv na zmago na lepotnem tekmovanju povedala Bielawska. “V čast mi je, da nosim krono mis sveta in komaj čakam, da začnem z delom. To izjemno poglavje v Portoriku si bom zapomnila do konca življenja.”

23-letna lepotica sicer dela magisterij iz managementa, v prihodnosti pa ima ambicije tudi po doktoratu. V času ko ne študira, dela kot manekenka. Rada plava, se potaplja, igra tenis in badminton, nekega dne pa upa, da bo postala motivacijska govornica, so zapisali na uradni spletni strani tekmovanja mis sveta. Poleg tega “je ravno tako zelo strastna glede prostovoljstva”.

Mis Slovenije 2021 Maja Čolić (foto: Facebook)

40 polfinalistk se je v Portoriko vrnilo zatem, ko je bil finale tekmovanja decembra 2021 prestavljen zaradi izbruha covida-19. Slovenski predstavnici Maji Čolić se ni uspelo uvrstiti v finale. Tekmovalke, ki se potegujejo za naziv najlepše na svetu, morajo biti neporočene, brez otrok, stare med 17 in 27 leti, ter prebivalke države, ki jo zastopajo.

Ivan Šokić