fbpx

Pomagajmo: Več luči za več življenja

Foto: iStock

“Naprošamo vse dobre ljudi, naj poleg svojih najbližjih ob letošnjih praznikih obdarijo tudi otroke, ki večkrat zaspijo s solzami v očeh.”

Po lanskih podatkih so v mreži Župnijske karitas mariborske nadškofije pomagali kar 8.300 otrokom. Potrebe so tako velike, da jih s trenutnimi sredstvi ne zmorejo več obvladovati, zato z akcijo Več luči – več upanja in vašo pomočjo upajo, da bodo lahko omogočili topel obrok vsaj 70 otrokom in prav takšnemu številu otrok zagotovili pomoč pri plačilu šole v naravi ter drugih šolskih in obšolskih dejavnosti.

Denarja vedno premalo, pomoči potrebnih vedno več
V lanski akciji Več luči – več upanja so zbrali več kot 10 tisoč evrov. Ocenjujejo, da so “s tem zneskom zbrali žal premalo sredstev, da bi lahko pomagali vsem, ki so zaprosili za pomoč”. Trenutno redno pomagajo 49 otrokom mesečno s plačilom šolske prehrane in le 12 otrokom so lahko delno pomagali s plačilom šole v naravi in ostalih šolskih ter obšolskih dejavnosti.

Otrokom iz socialno šibkih družin želimo s primernimi oblikami pomoči Karitas omogočiti čim boljše možnosti, da ne bi bili zaradi raznih oblik stisk socialno ali kako drugače izključeni ter imeli slabše pogoje v kontekstu pridobivanja znanja,” so pozvali k dobrodelnosti z mariborske nadškofije.

“Obračamo se na vse dobre ljudi”
Naprošamo vse dobre ljudi, naj poleg svojih najbližjih ob letošnjih praznikih obdarijo tudi otroke, ki večkrat zaspijo s solzami v očeh.” Prav tako pozivajo tudi podjetnike in podjetja, da del sredstev, ki jih namenijo za poslovna darila in promocijo ob koncu leta, namenijo otrokom v stiski.

Lahko pa jim donirate tudi del dohodnine z izpolnitvijo obrazca za namenitev dela dohodnine na davčno številko Nadškofijske karitas Maribor: 48726273.

Sredstva lahko nakažete tudi na račun (IBAN SI56 0417 3000 1196 398 KBMASI2X, REFERENCA: SI12 0000000029305, NAMEN: Več luči več upanja, IME PREJEMNIKA: Nadškofijska karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor, ).

V mariborski nadškofiji vsem, ki so povezani v družini Karitas – darovalcem, donatorjem, prejemnikom pomoči, sodelavcem in prostovoljcem Karitas želijo blagoslovljen adventni čas in doživete božične praznike ter upanja polno novo leto.

Hvala, ker pomagate pomagati in na ta način gradite z veselim srcem skupnost solidarnosti in sožitja.

M. P.