Poparjene genitalije potniku prinesle 38 tisoč evrov

Foto: iStock

Ronaldu Furlongu je stevardesa na letu med Dublinom in Londonom pri podajanju vročega čaja le-tega polila po njegovem naročju in mednožju. Zaradi opeklin je moral s sebe strgati oblačila vsem na očeh.

Potnik na letalu družbe Ryanair je dobil izplačilo odškodnine zaradi ožganih genitalij, ki jih je povzročila stevardesa, ki je na njegovo mednožje polila vroč čaj. Ronald Furlong je letalsko družbo tožil za 38 tisoč evrov, odškodnino pa mu je potrdilo sodišče v Dublinu.

Poleg genitalij je imel Furlong poškodovana še stegna, dimlje in predel trebuha, saj mu je vroč napitek v naročje padel ravno takrat, ko so ga želeli ponuditi drugemu potniku.

Prisiljen je bil potrgati hlače
Zaradi hudih bolečin pri politju vročega čaja je bil Furlong prisiljen, da je s sebe takoj potrgal hlače. Vse to je moral storiti pred ostalimi potniki, ki so bili zaradi neljubega dogodka prav tako rahlo šokirani. Preostali del leta je moral nesrečni gospod presedeti z opeklinami na sedežu za nujne primere.

Tožil letalsko družbo
Zaradi telesnih opeklin je Furlong tožil družbo Ryanair, saj ji pri prenosu vročega napitka mimo njega ni uspelo zagotoviti varnosti. Poleg tega so poškodbe vplivale na njegovo socialno in družinsko življenje ter prosti čas.

Pri družbi Ryanair so v svoji obrambi trdili, da za nastalo situacijo niso odgovorni, saj je bilo to, da je polil samega sebe, predvsem Furlongova krivda. V irskem letalskem prevozniku, ki je nekoč veljal za drugo najslabšo znamko v svoji branži na svetu, so verjeli, da Furlong tik preden se je nanj polil čaj, ni bil dovolj pozoren in previden.

Na koncu sta se Furlongov odvetnik in družba Ryanair le dogovorila za poravnavo, ki bo znašala okoli 38 tisoč evrov.

M. P.