fbpx

Poslastica za ljubitelje glasbe Erica Claptona

Eric Clapton (foto: epa).

Eric Clapton napoveduje 23. studijski album, ki bo pod naslovom I Still Do izšel 20. maja. Album bo poleg predelanih skladb prinesel tudi nekaj novih pesmi.

Legendarni britanski glasbenik Eric Clapton bo pri ustvarjanju svojega naslednjega albuma sodeloval s producentom Glynom Johnsom, s katerim sta skupaj ustvarjala že album Slowhand leta 1977, piše glasbena revija Classic Rock. Glyn Johns je predhodno sodeloval tudi s skupinami Rolling Stones, Eagles, Led Zeppelin in The Who.

Pri projektu so se Claptonu pridružili kitarist Andy Fairweather Low, pevec Paul Carrack na klaviaturah, basist Dave Bronze in bobnar Henry Spinetti.

Pevec, pisec, skladatelj in kitarist, ki bo marca praznoval 71 let, velja za enega najpomembnejših predstavnikov moderne blues glasbe in ustvarjalca velike senzibilnosti. Glasbenik, ki se ga je prijel vzdevek Počasna roka, se je podpisal pod več uspešnic, kot so Layla, I Shot the Sheriff in Wonderful Tonight. Med uspešnicami velja omeniti tudi pesem Tears in Heaven, ki jo je napisal v spomin na sina, ki je tragično preminil pri štirih letih.

Od leta 1975 ima uspešno solo kariero. Za svoje delo je prejel več nagrad, med njimi tudi 11 grammyjev.

V. V., STA