fbpx

Fotografska razstava o nedotakljivosti človeškega življenja

Foto: K.N.

V dneh med 12. in 24. oktobrom poteka na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani fotografska razstava z naslovom Ti, ki si življenje samo. Razstava je hvalnica življenju, materinstvu, očetovstvu, družini. Z njo bi radi prikazali lepoto nosečnosti, družine in prave ljubezni.

Fotografije za razstavo je posnela Agata Hren, mlada mamica, ki deluje na področju naravnega načrtovanja družine, saj želi tudi sama prispevati k širjenju znanja in modrosti, ki je vpisana v naša telesa.

Katarina Nzobandora (Foto: osebni arhiv)

Katarina Nzobandora (foto: osebni arhiv).

Fotografinjo je navdihnila Pavčkova pesem Nerojenemu

“Lansko leto je Agata Hren predlagala, da izdamo pro-life koledar. Ideja se mi je zdela odlična, a smo jo zaradi zapletov opustili. Potem sem se spomnila na razstavo in Agati predlagala, da pripravi fotografije na temo družine, očetovstva in materinstva, in bila je navdušena,” je povedala Katarina Nzobandora, ki vodi Zavod ŽIV!M.

 “Ker je Agato navdihnila prav Pavčkova pesem Nerojenemu, sploh vrstica:“Pozdravljen, mali velikan, ki nič ne veš, kaj je življenje, pa si življenje samo,” sem pisala Saši Pavček, ki je sedaj lastnica očetovih pesmi in jo prosila za dovoljenje, da bi pesem uporabili za namen razstave. Gospa Saša nam je prijazno dovolila in sedaj fotografije dopolnjujejo verzi te pesmi. Meta Halas, članica Zavoda ŽIV!M, je fotografije in verze združila, oblikovala in tako je ideja o razstavi dobila konkretno obliko,” je še povedala Katarina Nzobandora.

 Zavod ŽIV!M – pomoč mamam, ki se srečujejo z nenačrtovano nosečnostjo

Foto: K.N.

Foto: K. N.

Poslanstvo Zavoda ŽIV!M je prinašati veselje do življenja in širiti sporočilo o nedotakljivosti vsakega človeškega življenja. Zavod ŽIV!M deluje na treh nivojih:
  1. Osveščanje: prinašati sporočilo o lepoti življenja preko različnih projektov, od predavanj, okroglih miz, koncerta, razstave “Ti, ki si življenje samo”, knjige “Novo upanje po splavu”, do postne akcije “Preživim” in še mnogih drugih projektov.
  2. Pomoč mamam, ki se srečujejo z nenačrtovano nosečnostjo, jih je strah prihodnosti, pritiskov sorodnikov in družbe, imajo finančno stisko itd. in razmišljajo o splavu. Pomagamo jim s pogovorom in iskanjem možnosti in rešitev, da bi lahko obdržale otroka.
  3. Pomoč staršem po spontanem splavu (skupine, zasebne terapije), pomoč staršem po UPN (skupine, terapije) in pomoč družinam, ki so se odločile za življenje otroka in so v stiski (nudimo jim pomoč v obliki občasnega plačila položnic, nakupa hrane, varstva otrok, zbiramo oblačila in pripomočke za dojenčka, obiskujemo jih …).
Foto: N.K.

Foto: N. K.

Razstava je hvalnica življenju, materinstvu, očetovstvu, družini
Z njo bi radi prikazali lepoto nosečnosti, družine in prave ljubezni. Razstava je dobrodelna, tako kot vse ostalo delo v Zavodu ŽIV!M. “Vedno pa smo veseli kakšnega prispevka, saj smo se nekateri člani odpovedali službi, da bi se popolnoma posvetili poslanstvu Zavoda ŽIV!M in nam tako finančni prispevki predstavljajo vir preživetja. Veseli smo prav vsake donacije, ne glede na višino,” je razložila Katarina. Donacijo lahko oddate tukaj.

Vesna Vilčnik