Na današnji dan pred šestimi leti je z oddajanjem pričela televizija Nova24TV

Aleksander Rant, urednik in voditelj. (Foto: Nova24TV)

Nova24TV je prehodila dolgo pot. Od dni, ko so nam obetali, da bomo propadli kot brezplačniki, do četrte najbolj gledane televizije v Sloveniji. Danes lahko rečemo, da poleg RTV, POP TV in Planet TV soustvarjamo slovensko medijsko krajino,” je odgovorni urednik televizijskega programa Nova24TV Aleksander Rant zapisal ob 6. obletnici zagona televizije Nova24TV.

Dolge ure, finančni glavoboli in skrajno sovraštvo nas niso ustavili. Postali smo slovenska medijska stalnica. Danes Nova24TV, s petkrat manjšo ekipo kot druge televizije, ustvarja dnevno informativni program, ki se po kvaliteti lahko primerja z vsemi ostalimi. Direktor vodi najbolj gledano oddajo, odgovorni urednik ima svojo oddajo in voditelj osrednje oddaje Razkrito štirikrat tedensko vodi še oddajo Tema dneva.

Vse goste kličemo sami, vse prispevke pripravimo sami. Naši novinarji so poleg tega tudi dnevni uredniki, voditelji novic in voditelji oddaj. Še vedno vsi delamo vse. Naša tehnična ekipa je izjemno majhna, pa vendar uspejo pripraviti vse novice in oddaje in posneti najpomembnejše dogodke. Upamo, da bomo v prihodnjih letih še rasli in postajali vse močnejši. Nova24TV in Nova24TV2 sta postala izjemno močna televizijska programa, ki skupaj lahko presežeta 10 odstotkov vseh gledalcev.

Za to, da smo kjer smo, se moram najprej zahvaliti gledalkam in gledalcem, ki nas zvesto spremljajo vsa ta leta. Predvsem pa sem hvaležen svojim sodelavcem v tehnični in novinarski ekipi, ki se še danes velikokrat žrtvujejo za pravo stvar. Brez njih Nova24TV ne bi bila tako uspešna in gledana. Borimo se naprej in upamo še na nadaljnjih 6 let uspešnega poročanja.

Aleksander Rant, odgovorni urednik