fbpx

Ne boste verjeli! Moški na sliki je danes maneken

Foto: Twitter

Fant iz Amerike, ki so ga vrstniki v šoli zaradi debelosti klicali “bajsi”, je v enem letu izgubil polovico svoje telesne teže, sedaj pa že izgleda kot pravi maneken.

Dvaindvajsetletni Austin Shifflett iz Virginije ima zelo slabe izkušnje iz šole, saj so ga sošolci maltretirali do te mere, da se ni več udeleževal pouka. Dneve je preživljal zaklenjen v svoji sobi, kjer je igral računalniške igrice in se mastil s hitro prehrano ter pil sladke gazirane pijače, poroča Blic.rs.

Austin si je mislil, da ima zgolj 110 kilogramov, vendar ko je po nekaj mesecih zaprtega življenja stopil na tehtnico, je ta pokazala neverjetnih 147 kilogramov. Za pomoč se je obrnil k svoji babici, ki mu je svetovala Atkinsonovo dieto, s katero je tudi sama izgubila kilograme.

Dekleta ga sedaj obožujejo
S to dieto je zmanjšal vnos ogljikovih hidratov, saj je iz prehrane popolnoma črtal slane prigrizke in hitro prehrano ter začel redno trenirati v fitnesu. V prvih treh mesecih je izgubil 36 kilogramov, kar mu je dalo veliko motivacijo. “Na začetku sem v fitnes odšel samo pozno ponoči, ko ni bilo nikogar, ki bi me videl. Potreboval se deset mesecev, da sem izgubil 70 kilogramov,” je dejal. Ta dosežek mu je popolnoma spremenil življenje. “Prej sem bil sramežljiv, sedaj pa imam mnogo več samozavesti. Tudi z dekleti je situacija sedaj precej boljša,” se je pohvalil.

Austin sedaj zbira denar za operacijo, s katero bi si dal odstraniti odvečno kožo, ki se mu je nabrala v času ekstremne debelosti. Prav tako tudi načrtuje študij športne medicine, s katerim bi pomagal ostalim, ki imajo težave, da si popravijo življenjski stil.

M. P.