fbpx

Na festivalu duhovno ritmične glasbe “Ritem srca” morda tudi Pedro Opeka

Nocoj bo v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani potekal festival duhovno ritmične glasbe “Ritem srca”, ki ga organizira Radio Ognjišče. Ljubitelji duhovne ritmične glasbe bodo izbrali pesem, ki bo najbolj ogrela njihova srca.

Festival duhovno ritmične glasbe “Ritem srca” je edini tovrstni festival v Sloveniji. Na festivalu bo mogoče slišati devet novih duhovno ritmičnih skladb.

Svoje skladbe bodo predstavili Nessy, Sašo in Robi, skupina Odsev, Blaž Podobnik, Petra Stopar, Rebeka Prelesnik, Ingrid, skupina Pusti sled in Andrej Jerman. Glasbeniki bodo pripravili tudi duhovno glasbeni večer, v katerem jih bo spremljal 100-članski mešani pevski zbor Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom dirigentke Helen Fojkar Zupančič in spremljevalni bend z Damijanom Pančurjem in Miranom Juvanom.

 

“Pričakujemo okoli 1000 ljudi. Zelo smo se potrudili, da bo letos prav posebna atmosfera, tudi s tehničnega vidika. Skušamo posnemati podobne tuje koncerte s slavljenjem in upamo, da nam uspeva. Morda nas bo s svojim obiskom in blagoslovom ob koncu festivala presenetil tudi Pedro Opeka, vendar ne moremo obljubiti, ker je zelo zaseden,” je povedal vodja festivala Ritem srca Tadej Sadar.

Foto: Radio Ognjišče

Ritem srca 2014 (fotogalerija Ritem srca 2014).

Simbolična vstopnina 5 evrov je gotovo minimalen vložek za doživetje, ki je pravzaprav neprecenljivo. Svojo izkušnjo iz lanskega koncerta je ena izmed udeleženk, Martina, opisala z besedami: “Prejela sem tisto nekaj več, ki mi daje moč pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša življenje, vsak dan znova, podarjen od Njega. Potrjena v radosti pričakovanega in velikega večera, sem se prerojena vrnila med svoje domače, zaznamovana z nečim, česar se ne da ubesediti v vsej polnosti. Lepo mi je bilo ob misli, da sem zmogla dovoliti Gospodu, da je vstopil tja, v tisti del mene, kjer ga najbolj potrebujem, v konkretno situacijo odločitve prisluhniti glasu Njegovega Srca, ki vedno prav usmerja. In včeraj me je usmerjal na pot proti Ljubljani … na Ritem Srca. Bogu hvala. Vse je Dar.”

V. V.