[Video] Davor Božič in Eva Irgl voščita velikonočne praznike s pesmijo

Eva Irgl in Davor Božič (Foto: Facebook Eva Irgl)

Glasbenik Davor Božič in poslanka SDS Eva Irgl sta vse za svoje prijatelje pripravila lepo presenečenje pred veliko nočjo. Luč sveta je namreč ugledala lepa pesem z naslovom “The Deer’s Cry”.

Pesem je po besedah Davorja Božiča napisal sveti Patrik v 5. stoletju. “Na Irskem je bilo takrat za kristjane precej nevarno, in ko se je s svojo skupino ljudi odpravil na dvor, je vedel, da bo prečkal ozemlja, kjer bodo nanj čakali vojščaki, da bi ga pokončali. S to pesmijo so na poti klicali Kristusovo prisotnost, ki jih je obvarovala. Varno so prišli na dvor, vojščaki pa so videli le majhno čredo jelenov sredi meglic,” je glede pesmi zatrdil Božič.

“Naj ta pesem, ki sva jo Leejem posnela prav za velikonočni čas, tudi vam prinese občutek zaščite, varnosti, zaupanja in umirjenosti, ki jih v trenutnih okoliščinah še kako potrebujemo,” je zaželel Božič. Pri nastanku pesmi so sodelovali tudi Eva Irgl, ki je zapela spremljevalni vokal,  komorni zbor Ave iz Ljubljane, Janja Brlec, ki je odigrala citre, Mitja Tavčar Timpane in ostali.

“Za naju z Leejem je Kristusova prisotnost tip zavesti, rečem ji “Kristos Zavest”. Jezus je bil prvi, ki jo je živel in nam jo skozi svoje življenje predstavil. Zame je to zavest svobodne izbire, nabiranja modrosti skozi lastne izkušnje, zavest osebne odgovornosti, da nisi več skrit v nekem kolektivnem vzdušju in veš, da si povezan z vsem, kar je, da je vsako človeško življenje le eden od fokusov te iste zavesti. Vsako življenje dodaja k celoti in ta nova in nova, vedno širša in bogatejša celota, je na voljo in razpolago vsakomur, kadarkoli se k njej odpre. Zato se v kristos zavesti med seboj vzpodbujamo, podpiramo in s tem širimo vse, kar je, in vse, kar smo,” je še zapisal glasbenik.

“Želiva vam blagoslovljene velikonočne praznike in naj vam jih pesem The Deer’s Cry še polepša,” sta ob pesmi zapisala Davor Božič in Eva Irgl.

E-Maribor