Zakaj je SDS edina politična stranka, ki ohranja zavest slovenstva z obiskovanjem gora? “Ne sedimo doma, tako kot levičarji, in čakamo na subvencije ter socialo”

Tradicija Poletnega tabora SDS se je začela sredi 90. let, ko je s predsedniško funkcijo v stranki nastopil Janša. Foto: Nova24TV.

V petek pozno popoldne so v okviru 24. poletnega tabora SDS in gorniškega kluba dr. Henrika Tume najbolj pogumni člani, članice in simpatizerji stranke skupaj s predsednikom Janezom Janšo osvojili vrh očaka Triglava. Pohod na streho Slovenije je bil sicer planiran za zgodnjo sobotno uro, a so se zaradi grožnje slabega vremena iz doline Zadnjice mimo koče na Doliču odpravili direktno na vrh in tako v enem dnevu premagali kar 2200 metrov višinske razlike. Tudi letos je skupina dobrih petdesetih domoljubov na vrhu prepevala Zdravljico, pri prenovljenem Aljaževem stolpu je sledil tudi obvezen krst tistih, ki so se na Triglav povzpeli sploh prvič. No, Janez Janša, sicer sam že 35 let vrhunski alpinist, ne šteje več, kolikokrat doslej je bil na vrhu, zagotovo pa že 24-ič v okviru poletnega tabora SDS. Vse od sredine devetdesetih, ko je stranka prvič organizirala pohod na Triglav, tabora ni bilo samo leta 2014, ko so »ukradli volitve« in Janšo po krivem zaprli.

Že tretje leto zapored so pohod Slovenske demokratske stranke na z 2864 metri najvišji slovenski vrh spremljale tudi televizijske kamere Nova24TV. Novinar Franci Donko je kljub nekoliko hladnejšemu vremenu na vrhu Triglava našel same ponosne in nasmejane obraze, dobro razpoložen je bil tudi predsednik Janez Janša, ki je na novinarjevo vprašanje, kje tičijo razlogi z to, da je SDS praktično edina slovenska politična stranka, ki zavest slovenstva nosi in ohranja na tako poseben način, da obiskuje slovenske gore, brez dlake na jeziku odvrnil, da slovenske demokrate lahko najdemo povsod, tudi tam, kjer se je treba potruditi. “Ne sedimo doma, tako kot levičarji, in čakamo na subvencije in socialo, in ta tradicija dokazuje, da smo stranka, ki ni samo za neko golo politiko, ampak da smo družina, ki se druži,” je povedal Janša.

Nekdanji predsednik slovenske vlade je sicer ponosen, da člani Slovenske demokratske stranke in njeni simpatizerji ljubezen do gora prenašajo na naslednje generacije. “Danes na tem 24. taboru srečujemo družine, ki so nastale po tistih prvih taborih v devetdesetih letih, otroci so zdaj že mladi planinci in gorniki, to pa kaže na to, da so naše korenine globoko in naša glava visoko dvignjena,” je nasmejano pripovedal Janša, ki je v preteklih dneh sicer z ženo Urško in prijatelji že osvojil nekaj vrhov, med drugim so čudovite slike družinske sreče nastale na Rombonu.

Dobro razpoložena predsednik SDS Janez Janša in novinar Nova24TV Franci Donko, pri Aljaževem stolpu na vrhu Triglava. Foto: Nova24TV.

Franci Donko je sicer Janšo pobaral, če za naslednje leto, ko se bo zgodila okrogla, 25. obletnica tabora SDS, njegova stranka načrtuje kaj posebnega. “Verjetno bomo šli dvakrat na Triglav,” se je pošalil Janša, potem pa nadaljeval z mislijo, da bi v resnici četrt stoletja pohodov morali praznovati že letos, pa so to preprečile ukradene volitve leta 2014, ko je bil Janša politični zapornik in tabora sploh ni bilo. “Sicer pa smo se tradicije vedno držali in za 25. obletnico bomo za osvojitev poiskali nekatere vrhove, ki so manj obiskani,  ki jih večina Slovencev še nikoli ne samo, da jih ni videla ali obiskala, tudi slišala ni zanje,” je še dodal predsednik SDS.

Foto: Robert Fojkar.

Naj spomnimo. Triglav je naš ponos in simbol, ki ga ne nosimo samo v srcu, ampak tudi v grbu. Kot najvišja slovenska gora je že od nekdaj burila duhove gornikov, alpinistov in raziskovalcev. Lani smo praznovali 240. obletnico prvega zabeleženega uspešnega vzpona na 2864 metrov visok Triglav. 26. avgusta 1778 je namreč skupina drznih domačinom iz Bohinja kot prva stopila na neosvojeno goro. Rudarja Luka Korošec in Matevž Kos, lovec Štefan Rožič ter zdravnik Lovrenc Willomitzer so kot dokaz uspešnega vzpona v skalo vklesali svoje začetnice ter začetnice cesarja Jožefa II. In barona Žige Zoisa. Stranka SDS z vsakoletnim vzponom uspešno nadaljuje slovenski planinski zgodovinski spomin in s tem obeležuje spomin na vse narodobuditelje, ki so z osvajanjem vrhov gora med drugim krepili tudi slovensko narodno zavest, so v okviru vzpona na Triglav še zapisali pri Slovenski demokratski stranki.

Foto: Robert Fojkar.

Foto: Robert Fojkar.

Foto: Robert Fojkar.

Letni tabor SDS sicer še ni končan, ob številnih seminarjih in simpozijih ter uživanju v prijetni družbi ob reki Soči sledi 1. avgusta tudi vrhunec letošnjega tabora, vzpon do križa na Škrlatici, druge najvišje slovenske gore.

L. S.

 • Srbe na vrbe

  “No, Janez Janša, sicer sam že 35 let vrhunski alpinist” What?

  Kateri so pa njegovi največji alpinistični dosežki? Severna stena Eigerja? Karakorum? Nanga Parbat? Makalu?

  • AlojzZ

   Ja, kaj ni opozicija smešna in nemočna? Zato Slovenci izumiramo.

   • rrrrr

    Opozicija opozicije ni samo smešna temveč tragikomična..

  • pajot

   Sovražni govor je tvoj nick. Srbe na vrbe. Raje jih spravi na Triglav.

   • Srbe na vrbe

    Sovražni govor ne obstaja.

  • Miroslav

   Everest.

 • Srbe na vrbe

  “pri prenovljenem Aljaževem stolpu je sledil tudi obvezen krst tistih, ki so se na Triglav povzpeli sploh prvi”

  A ste jih izkopali? Kultura smrti pa to.

  • Luiggi

   Al se ti je ong pofrkljajo in se nauci brat,tam pise “PRVIC” i ne prvi,vol/krava neumni/na!

   • Srbe na vrbe

    V času pisanja komentarja je pisalo prvi. Sedaj so popravili.

 • Vladni komik

  Lohk bi SDS kakšne proteste organiziru, al se dober počutjo brez njih.

 • Valter BraniSlav

  Zopet natolcujete. Ne, SDS ni edina politična stranka, ki ohranja zavest slovenstva z obiskovanjem gora.
  MOJ STRICEK EDO KARDELJ JE NEIZMERNO LJUBIL GORE. V Triglavskem parku je imel vikendico kamor ga je redno vozil helihopter JNA. Miso, vojni pilot, mu je iz Triglava prinasal lepo oblikovane kamne ki sta jih s teto Pepco postavljala ob bazencku njune nacionalizirane (ukradene) vile v Tacnu.

  Takole je Edovo ljubezen do gorskega sveta opisal bratranec Igor na strani 19:
  http://www.lovska-zveza.si/userfiles/Lovec/pdf/Lovec-2019-03.pdf

  KDO SEM?
  Velikokrat ste me sprasevali kdo sem. Takole je to. Sem eden on najbolj bogatih predstavnikov nasega klana. Strica mi nista dala dosti, SFRJ pa mi je dala ogromno: prosti dostop do izobrazbe.

  Nas klan je zelo stevilcen. Danes je zivih kakih 40 potomcev druzine Kardelj in 120 potomcev druzine Macek. Spodaj je rodovnik v grobem:
  DRUZINA KARDELJ:
  Bojan – 1922 – 1978 brat Eda
  Francka -1913 – 1988 prva zena Edvarda, rojena Mozan, iz Radovljice
  Borut – 1941 – 1971 sin Eda
  Janez – 1914 – 1942 brat Eda Kardelja, padel v NOB, tudi kot Ivan Janez Kardelj
  Pepca – 1914 – 1990 zena Eda, rojena Macek
  Edvard – 1878 – 1955 oce Eda, moz Ivane
  Ivana – 1881- 1944 mama Eda
  Pepca – 1904 – 1985 sestra Eda
  DRUZINA MACEK:
  Rod macek izvira iz Spodnje Zadobrove kjer so nekoc ziveli trije bratje Macek:

  MALNARCKOVI: Jozef Macek, Spodnja Zadobrova 5, tesar (1 marec 1872 – 1951), zena papirniska delavka Marija Ocvirk (19 sept 1874 – 30 decemberr 1941), porocena 22 april 1907, rodilo se je 5 otrok med njimi IVAN MACEK MATIJA.

  MATJACEVI Franc Macek, Spodnja Zadobrova 34, kocar in cevljar (7 december 1874 – 1957), zena gospodinja Marija Marn (2 marec 1876 – 12 februar 1935), porocena 16 oktober 1989, rodilo se je 8 otrok med njimi PEPCA porocena MACEK

  Starsi Marije Lovrenc Marni iz Spodnje Zadobrove 14 (1839-1913) in Karolina Corletti iz Trsta (1841-1915)

  PR KRLIN : Anton Macek, Spodnja Zadobrova 14, tesarski mojster in posestnik (9 februar 1878 – 9 marec 1956), zena sivilja Marn Franciska (10 julij 1879 – 10 september 1869, porocena 12 januarja 1902, rodilo se je 10 otrok

  Starsi Franciske Marn Lovrenc iz Spodnje Zadobrove in Karolina Corletti iz Trsta (BRATA Franc Macek in Anton Macek sta porocila sestri)

  IVAN MACEK MATIJA (1908 – 10 julij 1993 bolnica Petra Drzaja) je porocil z Alenko, partizansko Cveto (1924-2014), imela sta tri sinove Matjaza (1944), Jadrana (kemika) in Dobraca (1948-2004)
  Med 1947-1982 zivel v vili denacionaliziranega lekarnarja Leona Bahovca. Vilo so porusili da so zgradili Cankarjev dom. Leta 1982 so zanj dokoncali novo vilo na Snezniski ulici v kateri je danes Italijansko veleposlanistvo.

  • Novakec1

   Na Dolanca si pozabu.

   • Valter BraniSlav

    Tocno….tudi veliki gobar je imel rad gore

  • xtc

   Ajmo klošarček,amo ,daj vstani iz vile karton in hitro delaz “biznis” z Kralji ulice na tromostovje.

 • samurai
 • AlojzZ

  Zakaj je SDS stranka, s katero nihče noče sodelovati? Ker neprestano žali in omalovažuje drugače misleče. Čim odprejo usta, je že vsaj omalovaževanje:

  “Ne sedimo doma, tako kot levičarji, in čakamo na subvencije ter socialo”

  Sklep, da v tem omalovaževanju in žaljenju uživa Janez, ni daleč stran. Kot tudi ni daleč mnenje, da je SDS nedemokratična stranka, saj v zreli demokraciji takega komuniciranja ni.

  • Janez

   Ni prijetno tega poslušati,ampak je RESNICA. Ta pa boli.

   • AlojzZ

    Nadaljevanje te resnice pa pomeni nadaljevanje postkomunizma oziroma udbomafije oziroma kar pač že pravimo temu. Ja, RESNICA boli.

    • rrrrr

     Ampak to bolečino v Nsi kar dobro prenašate…..s Škrabčevimi, Kučanovimi in Soroševimi analgetiki.

  • macon

   Strinjam se, da ta stavek ni takten, vendar je v njem precej grenkobe.

   V demokraciji te namreč ne zaprejo, ker si na neznanem kraju ob neznanem času od neznane osebe prejel obljubo neznane koristi za stranko na neznan komunikacijski način, še manj pa v zreli demokraciji.

   • AlojzZ

    Ja, se strinjam. Bistvo moje opombe pa je, da te totalitarist ne more peljati v demokracijo. Pa če nam je še tako žal Janeza.

    • rrrrr

     Janeza Pogorolelca pa nam res ne more biti žal. Nihče ga ne pogreša…Zadnje čase celo Rok Čakš ne prav posebno.

     • AlojzZ

      Ja, zaradi teh namernih nesporazumov nihče noče sodelovati z JJ&SDS.

     • rrrrr

      Zakaj pa bi? V Nsi bolj potrebujete koalicijo z F21 kot z SDS….Ptiči iste sorte vedno skupaju letajo…

  • rrrrr

   Tomažičev Tonček.
   Ko boste ti, Tonin, Pogorelc , Novakova in Škrabec iz NSi pripeljali na Šmarno goro vsaj enega svojega volilca….
   Potem se oglasi- tvoj najnovejši pljunek po SDS u je spet pristal na tvojih pošvedranih sandalih znamke Riko Ribnica…

   • AlojzZ

    No, tu je pa dokaz, da moja trditev drži.

    • rrrrr

     Da je NSi nedemokratična, ne drži.
     Saj vas lastniki v F21 kar spodobno poučujejo in plačujejo o lastnih pogledih na demokracijo.
     Le usta in žep odprite, pa bo vse v redu…

   • Srbe na vrbe
    • rrrrr

     Velja. Generalni sponzor Riko Ribnica, slavnostni govornik penzionist z dvema penzijama, maševal bo nadškof Zore, somaševala patra Klaus in Cestnik.
     Sledi svečana otvoritev kipov zaslužnih : Kocbeku, Puckotu, Izidorju Rejci, Peterletu ter gospej Novakovi

  • pajot

   Ti pa zagotovo veš,česa v zreli demokraciji ni,kenede? Najprej mi razloži kaj je to zrela demokracija,teslo.

  • Miroslav

   Alojz kaj je narobe saj smo zmagali volitve povej na kakšen način žalijo saj ste komunisti mi ne sodimo k levičarjem stranka SDSje nedemokratična ne vem kakšni so tvoji levi fašisti in komunisti.Nikoli ne boste demokracija ne bom komentiral.

 • samurai

  To bo to.
  Le kod si hodil do sedaj, da nam tega še nisi povedal. :)))

 • Novakec1

  Velika večina sužnjev ki ste jih generirali po osamosvojitvi si ne more privoščiti izleta v gore.

  • samurai

   Zaradi starosti, bolezni, ali lenobe ???
   Saj ni samo Triglav, so tudi mnoge gore še veliko nižje, le ŽELJE in VOLJE JE TREBA !

   • Novakec1

    Zaradi izgorelosti.

    • samurai

     Tega pa je danes med pridnimi in delovnimi ljudmi PREVEČ ……ampak
     v gorah se človek sprosti.
     Kdor rad hodi v gore, je to tudi SUPER TERAPIJA po napornem delu
     – le poizkusi, mogoče jih vzljubiš in tvoj CILJ bo DOSEŽEN,
     Srečno !

     • Novakec1

      Jest bi pa tu raje v gore hodil, delal pa nič, moto večine zaposlenih v javnem sektorju, se pol na šihtu spočije ker je utrujen od gora, ne gorja.

    • xtc

     Od lenobe ,a ne?

 • Miro

  tu v teh skalah je Jajo še najmanj škodljiv. predlagam, da tu tudi ostane

  • wert

   Če si pošten, se ti ni treba bati nikogar.

  • Miroslav

   Bedak komunistični Miro kaj imaš proti Janši tudi ti kradeš zato ga blatiš.
   .

   • Miro

    komunistični? največji komunajzer je Jajo

    • Miroslav

     Kdo je ta Jajo on je lahko komunajzer.

 • Miro

  Franci Donko novinar??? od kdaj pa diplomanti teološke fakultete dobivajo naziv “novinar” …. aja Nora TV je to

  • AlojzZ

   Ah! V demokraciji bodo novinarjem, ki so končali FDV, naziv spremenili v družbeno politični delavec.

  • pupa

   Miro 3185 comments 547 votes 17%

 • RATATA

  Vedno sem občudoval tiste stare fotografe kamermane športnih prireditev npr. onega, ki je snemal odspredaj črnega zmagovalca v šprintu, Jesseja Owensa na olimpijskih igrah v Berlinu 1936. Kako hiter je moral biti ta snemalec, pa mu usoda ni namenila tekmovati, le snemati.

 • xtc

  JJ dobr hebe leve vse bolj nori in penasti so.

  • yoni 269

   Janez je bil v komunistični mladini. Saj veš kako pravijo, enkrat komunist, vedno komunist. Potem se pa sprašujemo a je Janez res največji garant da desnica ne pride na oblast.

 • Miroslav

  Ne ni treba mi smo zmagovalci vi komunisti pa kradete volitve in naše premoženje.

  • carobniprstan

   Komunist te je naredil, samo mati ti tega ne upa povedati…

   • Miroslav

    Ne bil je prvoborec bili smo verni in ni hotel biti komunist in leta 1956 ko sem bil rojen in to doma so ga obvestili Srečko spizdi ker te bodo likvidirali in je moral čez mejo v Italijo do Nemčije.Zaradi tega je mama ostala sama stremi otroki in da ti povem kaj smo mogli vse prestat zaradi ker je zbežal.

   • pajot

    he,he,he…kje si se pa ti najdu?Z 800evrov udbovske plače? jej,jej,jej….

 • totex39

  Zelo dobro je to povedal, dodati bi še bilo treba, da s temi subvencijami in socialo si še pridobivajo svoje lene volivce.

 • bubamara

  No, no Janez. Ne smeš tako z večino volilnega telesa. Če hočeš dvigniti priljubljenost se moraš priljubiti tudi povprečnemu volilcu, ki hoče nadstandard za nedelo.

 • GverilaStyle

  24KUR popSRANJE, pa….”Premier Šarec ostaja najbolj priljubljen med politiki, v vodstvu ostaja tudi njegova stranka LMŠ, medtem ko delo vlade podpira več kot polovica Slovencev. Aktualna vlada tako še krepi stabilno podporo, kažejo podatki zadnje javnomnenjske raziskave, ki jo za nas opravlja inštitut Mediana.”.

  • Amerikanc

   Vse se da, če se hoče. Nobenemu Serpentinškovemu “nagrajencu”, se ne splača “lulat proti vetru”. Tako je že komunizem učil.

 • antimur

  Tisti, ki jim samostojna Slovenija ni intimna opcija, pa res nimajo kaj iskati na simbolu slovenstva, drugi vzrok je pa njihova lenoba, iz varnih vladnih in državnih prostorov se ne premaknejo, raje čakajo, da se proračun polni z delom izkoriščanih Slovencev, da lahko potem to zagonijo za njihove bolne projekte.

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • Vojteh Dovč

   še da dobi jajca za vladat pa bo!!!!

  • pajot

   No,končno. Sem že pogrešal tvoj znameniti izrek.

 • Beli Sneg

  Tisti, ki imajo radi gore so domoljubni Slovenci. Zato se tisti, ki to niso iz fovšije oglašajo. Ponosen, da sem lani z SDS osvojil Triglav.

 • Anton

  SDS je edina domoljubna stranka v parlamentu, Ámen!

  • AlojzZ

   Gorje nam! :(

   • rrrrr

    Vas bodo že v F21 popedenali, Tonček, ne skrbi

   • pajot

    Zakaj gorje? saj vladajo tvoji.

    • rrrrr

     Še ne. Danes Škrabčeva četica še ponižno čaka pri stranskih vratih za služinčad v znani Slaščičarni Zvezda na Wolfovi v Ljubljani. Da Murgelzwergel najprej zbrca SMC v politično nirvano, potem bomo pa še videli….

   • Janez

    Ja dobro si ugotovil.Ko pride SDS na krmilo države Slovenije,se boste “koritarji” morali naučit delat,ali pa “lakat”.

    • Anton

     kje pa si še vidu levaka znal delat?, še živo mejo ko jo je strigu se je revček Borut v prst urezu, ccc…

     sarkazem press

 • Felikss_AH

  Povsem zgrešena misel… Slovenstvo… kolikor ga je še ostalo… se danes lahko obrani samo na mejah… obiskovanje gora je relaxacija… lahko pa tudi umik od realnosti

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  In kdo intervjuja Janezeka? Ja Nova24TV vendar…in noben drug medij. To je samopromocija lastnega medija…drugi JJ itak ne jebejo !!!

 • Janez Pavel Kanc

  Ivan, vrhunski alpinist?
  Ne. Je le alpinist.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Niti alpinist ni…je zgolj planinec…

 • Janez Pavel Kanc

  Se je mično zaobljena Jelka Godec že povzpela na kakšen dvatisočak?

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Ona se niti ne povzpne na svojega deda…

  • pajot

   Ne,se ni. Sem se pa jaz zato. Na tvojo ženo. He,he,he….

   • rrrrr

    Samo Janez ma baje ženo, Pavlek in Kanc pa Ančki..

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Odspredaj ima slovensko zastavo…za foto objektiv…kaj pa odzadaj? Je tam domobranska? Pa ne mi rečt, da so stali mirno ob igranju njihove himne…MOJA DOMOVINA !!!

 • Beli Sneg

  Janez Janša domoljubni alpinist in ponosni Slovenskega naroda sin. Rdečkarji pojdite pa na svoje portale in malikujte serpentinškov pohod na vrh anket, kamor ga dviguje javna presstitucija.

  • Vojteh Dovč

   Kombi slloven është biri.
   ajo nuk do të mbajë

   • rrrrr

    Izklopi flajšmašino, fuko

 • rubec

  Samo vetru se imamo za zahvalit, da tam gor levaki še niso postavili mini aljaževe džamije. Kdo bo pa hodil po svoje šlape, razmetane po Malem Triglavu.

  • Felikss_AH

   LOL … klap klap!

   U tli picke matelne… tale ti je pa za celovečerno risanko

   • rubec

    Muhamadwalt Muhamadisney?

    • pajot

     Klap,klap,klap,……******. Predlagam še en naslov: Lepa Vida in črn zamorc.

  • Vera

   Nekaj povsem izven konteksta tega članka . Sem Slovenka, ki bi spet rada prišla direktno na NOVA24TV , zdaj mi je to onemogočeno, zato iščem vse mogoče načine, da vsaj malo vidim , kaj se na tem portalu dogaja . Ta portal imam pod ” priljubljeno”, toda že od 11.7. imam na prvi strani Šarca in Pikala :( .Dovolj mi je !

   • Jovo Jamnica

    Zadeva je verjetno povsem banalna. Manjka tudi podatkov. Kateri OS uporabljaš, kateri brskalnik itd…

   • rubec

    S tipko F5 poizkusi osvežiti šarca in pikala.

    • Rožle

     Njega je treba dat sam na … CTRL+ ALT + DELETE

   • samotoje

    Sem se že spraševal, kam si poniknila, Vera. Poskusi na rubčev način in preveri internetne nastavitve v brskalniku (odpri “orodja” (tools) in nato internetne možnosti).

    • Vera

     Bom hvala ! Se javim , če mi uspe .

   • Nata

    KJE PA STE RAČUNALNIŠKI MOJSTRI ????
    GOSPA VERA ŽE DOLGO PROSI ZA POMOČ !!

 • Drago

  I posle Tita Tito! Reši naaaaas, Jaaanez Jaaanša !!

  https://www.youtube.com/watch?v=TJoNqGqaox4&bpctr=1564387768

  • rubec

   Imate vi levaki na fdv Humor za glavni predmet? Jao jao.

   • rrrrr

    Levaški humor zveni kot bi Chopinov Marche Funbre zaigrali glasbeniki iz Guče.
    Smešno, da crkneš…..

    • Drago

     Levičarji žal ne moremo pomagati zamorjenim častilcem kulta nedotakljivega ex-komunista. Da ste pa popolnoma brez smisla za humor, je pa že dolgo znano…

  • Beli Sneg

   Pakaj ti vpiješ JJ. Saj ste izbral svojega Serpentinška in njegovo disciplino. Saj vam sila godi, ko je tako zelo uspešen! Manj dela več uspehov beleži. Bolj trosi nebuloze, bolj vam je všeč. Zadnji vlak vam bo pa odpeljal s Kučanom vred. Upamo da kmalu.

   • Drago

    S Serpentinškom in Kučanom ste obremenjeni Janševi vapoti. Vaš firer bi lahko poiskal novega notranjega sovražnika, ker je s svojim kolegom iz partije Kučanom že rahlo dolgočasen.

    • Miroslav

     Drago nikoli ni bil kolega od komunista Kučana ker Kučan ga je vrgel iz partije ker se ni strinjal z njim.Nikoli ni bil v zvezi komunistov Janša mislim.kjižico je imel da je lahko bil v službi obramboslovca.Dragi Drago nič ne bo z zvezo komunistov edino če si ti še član partije,ker si že rahlo dolgočasen.

     • Drago

      Hahahahaha, JJ se je že od malih nog boril proti komunizmu in to tako, da je postal član ZK ali je postal član ZK samo zato, da je “lahko bil v službi obramboslovca’ ? Zakaj se je pa potem pritožil, ko so ga vrgli iz partije? Narod naš dokaze hrani :

      https://www.mladina.si/189499/nosili-so-rdece-zvezde/

      https://insajder.com/slovenija/vanja-matijevec-janso-so-vrgli-iz-partije-ker-je-zelel-prevec-komunisticno-jadranka

      https://www.mladina.si/177513/janseva-prosnja-za-sluzbo/

     • Miroslav

      Ma sej si mona zmešana ma komu ti verjameš Mladini to je komunistično trobilo ki piše samo proti Janši in to je za tebe Narod bo dokazal da bomo zmagali volitve z večino in Mladine ne bo več in stranke levice tudi ne.Ne vem kje živiš da verjameš Mladini ma v glavnem si ena velika mona ne me več jebat komunajzer in provokator.

     • Drago

      Ker si očitno tako zelo len, da nisi niti odprl navedenih linkov, ti lahko zaupam, da so objavljeni originalni dokumenti, ki jih ni mogoče odpraviti z običajnim SDS-ovskim žlobudranjem. . Niti omenjeni, vključno z ostalimi na modro-belo prefarbanimi komunisti ni zanikal verodostojnost objavljenih podatkov.

      Verjamete verniki, ostali beremo, razmišljamo in si ustvarimo svoje mnenje.

     • Miroslav

      Vi neverniki razmišljate samo kako nebi nič delali in kradli nam revežem.Komunisti smo bili vsi v prejšnji državi s tem da vi ste še danes in imate rdečo knjižico.Zadosti ne me več gnjavit kmalu bomo prišli na oblast.

     • Drago

      Če si bil v prejšnji državi član partije, to ne pomeni, da smo to bili vsi. Je pa zelo hecno, ko bivši partijski sekretarji moralizirajo o grozotah komunizma, kakor npr. tovariš miličnik Gorenak ali pa takšna nepismena kreatura, kot si ti. Gnjavil bom, dokler se mi bo dalo, na oblast pa boste prišli, ko bo godoval svetnik sveti Nikola.

     • Miroslav

      Nikoli so me pa lovili da bi se vpisal v zločinsko organizacijo ZKS.Mama mi je rekla ne samo v ZK ne mi je rekla ker ti ne veš kakšni zločinci so bili zato smo mi brez očeta.Ne vem kaj si za ena mona da bi ti doživel kar smo mi bi drugače mislu samo če si hodil v Kumrovec v partijsko šolo potem pa nimamo kaj govorit.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Zakaj je SDS edina politična stranka, ki nikoli več ne bo vladala? Ne, dokler bo Janša v politiki !!!

  • Beli Sneg

   Zakaj Školčeva ZSMS, Kresalina LDS, Golobičev Zares, Lista Gregorja Viranta, Lista Alenke Bratušek, Lista Mira Cerarja, ne bo nikoli več vladala. Aja dokler, je JJ v politiki, vse drugo gre “cugrund.” Blagor ubogim na duhu.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Levičarji smo vladali…vladamo…in tudi v bodoče bomo vladali. 100%!!!

    PS: Desnosučni boste imeli…tu pa tam…svetle prebliske, sam ne bodo dolgo trajali.

 • Antonius

  Ljubljanski županković je tudi zelo povezan s Triglavom. Za odkup podcenjenih delnic takrat *njegovega* Mercatorja je v zavarovalnici Triglav skrival v NLB sposojeni denar, da bi si po najnižji ceni prigrabil četrtinski delež *najboljšega soseda*.
  Veleizdajalčeva plejada levih strank pa niso niti hribolazci in še manj alpinisti, ker jih zanima predvsem jamarstvo, oziroma speleologija. V NLB so raziskovali najbolj globok slovenski krater in ga v 25-ih letih očistili vsega, kar so v njem našli.

  • rubec

   hehehe

  • Nata

   Ne spominjajte me na zavarovalnico Triglav !!!!
   Predvsem na njene silne ” sklade ” ne !!

   • Vera

    Še živim,toda prijema me že sveta jeza, ker ne morem na ta portal, tako kot sem hodila že od njegovega nastanka do 11.7 letos .:( Lp vsem resnicoljubnim .

   • anzek

    Vas ne razumem. Kaj so skladi Triglava krivi, da ste vložila certifikate k njim?

    Imeli ste možnost, da si izberete sklade ali vložite certifikate direktno v izbrano firmo.

    Mene je prijatelj, katerega žena je bila direktorica male banke, prepričeval, kako pametno je vložiti v sklade. Jaz pa sem mu takrat zelo odkrito povedal, po kmečki logiki, da je certifikatov preveliko, dobrih firm pa samo peščica. Temu primerno sem certifikate tudi naložil.

    Rezultat je bil, da sva z ženo ob prodaji delnic imela denarja vsak za en avto srednjega razreda, on pa je imel finfarjev drobiž.

    • Nata

     Jej, jej anžek ?? Nisem mislila na certifikate. Tisti so bili naloženi in so se z Zvonovi tudi potopili.
     Mislila sem na naložbeno zavarovanje. Tako dobro so ” nalagali ” moj denar , da bom leta 21 dobila samo še 600 €. . . . . . . če bom, seveda !
     Veste, ni bilo vsakomur dano ( glede certifijatov ) vložiti denar tja, kamor bi želel.
     Tisto so si rezervirali sorodniki in ” znanci “. Dobre firme so bile rezervirane za prvorazredne. . . . . .

     Imate vi kakšnega pomočnika tam zgoraj ?? Še mene priporočite, no .

     • anzek

      Se opravičujem, nisem dobro razumel kam pes tačko moli, no….
      Naložbeno zavarovanje…. ha, ha, to je samo za naivneže. Taki s kančkom kmečke logike se takemu “davku na neumnost” na daleč ognemo.

      Glede certifikatov pa ni ravno tako kot ste napisala. Tudi v dobre firme si lahko kot navaden smrtnik naložil svoj certifikat, samo zelo si moral biti potrpežljiv tako pri vložitvi kot tudi prodaji.

      Jaz sem naložil certifikate v Krko in Pivovarno Laško.

     • Nata

      Seveda. Jaz sem samo naivna muskontarica. Kaj hočemo. . .

  • Slovenka

   Poleg jam imajo v časteh tudi garaže.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Sam bolj kot alpinisti oz. planinci, ste desničarji jamarji. To vam je ostalo v genskem zapisu iz leta 45′.

  • Beli Sneg

   Komuniste je treba brat od leve proti desni. Genski zapis jamarjev je v Hudi jami, kočevskih breznih in vseh ostalih “jamskih” obeležjih po Sloveniji. In kolikor vem ste tam pečat pustili rdeči komunisti.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    No, no….pa to sem hotel povedat. Jame so vaš drugi dom :)

    • Beli Sneg

     Ti se kar norčuj. Ti boš pa verjetno ležal na koncu v Leninonovem movzoleju. Ali pa te bodo dal v naročje Kidriču, da se boš tam razsmr….

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Brez skrbi…imel bom solidno penzijo…okoli 1200 ojrof. Tudi Julika bo imela cca 1100…tak da nič ne skrbi :)

     • Beli Sneg

      Revček bogi, še jest mam boljšo penzijo. Pokakaj se nekam.

     • Nata

      Eno figo jo boš imel !!!
      Učitelji glasbe ( ali pa drugi, ki smo kakorkoli povezani z njo ),
      Lahko o taki penziji samo sanjate.

    • Nata

     Prav vsi, na koncu svojega življenja pristanemo v jami.
     V eni, ali drugi obliki.
     ” Pomni človek, da si prah in da se v prah povrneš!”

 • Amerikanc

  Levičarji ne čakajo doma na socialo. Oni si kar v službi napišejo ček ali si ga napišejo eden drugemu, da je manj sumljivo.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Sam da dobro živimo :)

   • Amerikanc

    Tebi pa Korl bombončke tala, da ste stalno malo zadeti !

   • Nata

    Na tuj račun ?? Žalostno !

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  @Beli sneg me je spomnil. Hvala ti… MEDIANA, VOX NINAMEDIA, POLITIČNI BAROMETER :

  Premier Šarec ostaja najbolj priljubljen med politiki, v vodstvu ostaja tudi njegova stranka LMŠ, medtem ko delo vlade podpira več kot polovica Slovencev. Aktualna vlada tako še krepi stabilno podporo, kažejo podatki zadnje javnomnenjske raziskave.

  Šarec, Pahor, Fajon, Brglez… so na prvih mestih. Janeza Janše ni med desetimi !?!?

  Če potegnemo črto…levičarji še bomo dolgo vladali !!!

 • rubec

  Upokojenci so tudi alpinisti, ampak slabi. Že dvajset let skušajo splezat na Erjavčev tisočak.

 • Basileus

  Mestne srajce niti niso za gore v velki večini.

  • Nata

   Seveda ne. Saj oblečemo kakšno kockasto. Pa one usnjene hlače s cofki, pa klobuk. . . . . .
   https://www.youtube.com/watch?v=YFVrZFlXfe0

   • Basileus

    Pa visoke petke, pa ne znate pozdravit, pa se ne umikate, smetite, razvajeni otroci…

    • Nata

     Seveda. Petke naredijo lepo nogo, pa čeprav si v irhovkah,
     Kaj bi se umikala, če se drugi lahko umakne ?

     Smeti pa spadajo na tla. Bo že kdo pobral, ni hudir.
     Rojeni smo v Jugi, kjer so nas komunisteki dan in noč razvajali. . . . . . . .

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  A se še spomnite članka na NoriTV…o predsedniku Slovenske demokratske stranke Janezu Janši, češ da je vsak dan lepši?… Hodi tudi v hribe… Torej je lep zdrav športnik…a nikoli več ne bo vladal!?!?… Kako je to mogoče? Recimo, Borutu Pahorju lepo uspeva :)

 • Amerikanc

  Janez kranjski ima kondicijo, je dokaj fit pri svojih letih (za razliko od zamaščenih in zašpehanih ostarelih komunistekov), ima dokaj mlado, prijetno ter intilegentno ženo.
  Tega konkurentje – “rdeči noski” enostavno ne prenesejo, zato morajo vsak teden naročiti novo ustvarjanje javnega mnenja – da prepričujejo sami sebe !

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   A se še spomniš članka na NoriTV…o predsedniku Slovenske demokratske stranke Janezu Janši, češ da je vsak dan lepši?… Hodi tudi v hribe… Torej je lep zdrav športnik…a nikoli več ne bo vladal!?!?… Kako je to mogoče? Recimo, Borutu Pahorju to lepo uspeva ?

   • tretjerazredni

    Lepo je uspevalo tudi Stalinu, ko je čez take rovte švercal prepovedano robo, preden je kmečka mafija prevzela oblast. Od takrat naprej, se je vozil v gore samo še s tankom.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Čuj…MEDIANA, VOX NINAMEDIA, POLITIČNI BAROMETER :

   Premier Šarec ostaja najbolj priljubljen med politiki, v vodstvu ostaja tudi njegova stranka LMŠ, medtem ko delo vlade podpira več kot polovica Slovencev. Aktualna vlada tako še krepi stabilno podporo, kažejo podatki zadnje javnomnenjske raziskave.

   Šarec, Pahor, Fajon, Brglez… so na prvih mestih. Janeza Janše ni med desetimi !?!?

   Če potegnemo črto…levičarji še bomo dolgo vladali !!!

   • tretjerazredni

    To je tista anketa kjer je bil vedno najbolj priljubljen Pahor, za katerega je potem na volitvah vedno glasovala kakšna slaba petina državljanov, ko je bilo treba ljubezen konkretizirati z glasom.

 • Nata

  + + + + + + Zavidam vsakemu Slovencu, ki lahko hodi v gore !!
  Čudovit svet . Le množice v zadnjem času meni ne bi odgovarjale.
  Imam pa samo čivk na tale stavek J. J. . . . . .

  ” “Ne sedimo doma, tako kot levičarji, in čakamo na subvencije in
  socialo, in ta tradicija dokazuje, da smo stranka, ki ni samo za neko
  golo politiko, ampak da smo družina, ki se druži,”

  Saj ne sedijo doma in čakajo !! Pasejo se po svetu ! Za naš denar ! Oni seveda ne obiskujejo slovenskih gora. Tisti , ki pa od sociale živijo , pa pisarijo po naših portalih in pljuvajo.

  • samotoje

   To je figurativno povedano. Zdaj se bo kaviar pobalinom dvignil pritisk. Židan je že dobil tablete.

 • Jovo Jamnica

  Bral le do besede Zdravljica. Ja. na Triglav pa ne bodem splezal nikdar, ker se ne maram vzpenjat niti na hrib. Če sem zato kaj manj Slovenec, mi je malo mar.

  • Nata

   No. . . . no. . . . . .v mladih letih pa bi lahko !!

   • Jovo Jamnica

    Lahko bi, pa nisem. Spomnim se na naboru za JLA, da so mi postavili vprašanje, v kakšen rod vojske si želim. Pa sem odvrnil, da mi je vseeno, le gorska pešadija(pehota) mi ne diši. Nalašč so me poslali med graničarje(mejaše) pod slovenske gore. Pristal sem na karauli(stražnici) Strevčev vrh pod Olševo. Tako sem z Zastavo M-70 AB2 osvojil vrh Olševe in se vpisal v knjižico na vrhu. Višje sem bil le z gondolo na Dolomitih.

    • wert

     Bravo !
     Čestitam !

    • Nata

     Potem se ti pa ne čudim, da so sed ti gore zamerile.
     Pa nič hudega, saj je tudi drugje po Sloveniji lepo !!
     In, imaš prav. Tudi z gondolo se visoko pride !

  • pajot

   Imaš prav. Jaz sem bil na Triglavu pri enajstih letih. ne spraviš me več gor. Zdaj je moj najvišji vrh barski stolček. Pa tvoj?

   • Jovo Jamnica

    Nič nimam proti barskem stolčku, kjer židane volje srkam mrzlo pivo… in čvekam ali pa tudi ne.

 • tretjerazredni

  V enem dnevu na vrh, adijo kolki in kolenske vezi.
  Državljani tretjega razreda si takih pustolovščin skoraj ne morejo privoščiti, nimajo več primernih oblek in še bolj pomembne obutve, ne živijo dobro, zato jih itak pestijo razne zdravstvene težave, kitajska oprema lahko na poti razpade, potni stroški do gora so lahko zelo visoki ali avtobusov poleti sploh ni, avtomobile pa jim je pokradla država ter jih razdelila svojim ciganom, zato ne morejo več niti prespati v kabini.
  Obstaja razlog zakaj so se ljudje prvič povzpeli na Triglav šele pred par stoletji, nihče prej ni živel in imel take opreme kot si lahko to danes privoščijo prvorazredni in večina drugorazrednih. Julijske alpe niso nobena šala, hoja po gorah zahteva stalno trimčkanje in visoka vlaganja, koče so za občasne popotnike zelo drage, vemo pa kako je pri nas z medicinsko oskrbo, ko je treba odkrbeti itak šibko zdravje, kdor živi sam, lahko zaradi takih idej hira v postelji tedne, pa ga nihče ne bo prišel vsaj pogledat. Pokradeni in uničeni slovenci morajo paziri na zdravje in varčevati z energijo, čeprav je zagotovo res tudi, da so gore čiste, saj tam pocrkajo tudi bakterije, ljudje pa kljub stresu ob naporih razmeroma prijazni in diskretni. Tah pohod je le neke sorte ekspedicija v predele planeta, kjer človek ne more živeti, redko katere oblike življenja uspevajo v takem okolju, zato se ljudje že nagonsko obnašajo bolj pametno in solidarno.
  Treba je videti vse dejavnike in okoliščine, tabor v gorah je odlična ideja, okolje nareluje obvezno dozo prijateljstva in odločnosti, ljudje žarijo od energije in alkohola, mesmerizirani so od redkega in čistega zraka, kar je dobro za druženje. Nenazadnje lahko vidijo legendarnega Janšo v živo, skupaj z njegovo šarmantno kraljico, ob spremstvu specialnih varnostnikov, ki pazijo, da se ne bi zgodil še lovec. Včasih tudi kakšen muflon zanalašč brca skale dol na popotnik, živali se ne da nič dopovedat.

 • tretjerazredni

  Slovenija je izredno draga in negostoljubna država, vendar zelo poseljena, saj čudaki zidajo koče tudi na najbolj odročnih mestih, kjer se brez državnih subvencij, ne bi dalo niti za silo životariti, kaj šele normalno uspevati, skupaj z družino. Tako sta nastali dve Sloveniji, ena v dolinah, ob cestah in železmici, druga pa v odročnih rovtah, kjer cele skupnosti živijo kot v stalinističnih gulagih in moderna civilizacija še tisočletja ne bo mogoča.
  Edina omembe vredna senzacija sta pri nas oba ekstrema, gole skale in suha obala, obe sta peijetno dostopni zgolj poleti, preden gore prekrije sneg in obalo razpiha ledena burja. Prostor je razmeroma majhen, vse je prepovedano ali drago, polno turistov, nimaš se kam zlekniti in v miru spočiti, če ne plačaš. Kadar je lepo vreme, sonce žge kot laserski žarek, na nezaščiteni koži, že po 15 minutah direktne izpostavljenisti nastanejo opekline, hladne in čiste vode pa ni nikjer.
  Hoja v gore zahteva precej kvalitetne opreme, ki ima tudi svojo težo, 10 kilski nahrbtnik te spešta pod sabo kot mravljo, čim se malo spodtakneš. Poleg tega, po vročini telo pušča vodo kot rešeto, do Kredarice rabi solidno pripravljen pohodnik najmanj liter in pol, sicer lahko pade v šok zaradi dehidracije. Za normalno hojo, rabiš vsaj liter več in denar, da si lahko na koči kupiš vsaj čaj, kavo ali mineralno vodo, pivo je itak skoraj dražje kot zasilno prenočišče.
  V gorah lahko spiš kjerkoli hočeš, pe nisem videl ali slišal, da bi koga preganjali, vendar ni lahko zadremat pri temperaturah malo nad ničlo in nato zjutraj nadaljevati pot na vrh. Tista skala pod vrhom in kozja potka do Aljaževega stolpa je izredno nevarna, ljudem se meša, če mislijo, da se jim ne more nič zgoditi. Ampak adrenalin naredi svoje, ljudje so polni kisika, alkohola sploh ne čutijo v glavi, za tiste zajle se držijo kot klopi in previdno stopicajo malo sem ter tja, da se izognejo popotnikom iz nasprotne smeri in odganjajo smrdokavre, ki poletavajo mimo njih.
  Sam sem bil dvakrat na vrhu in mi ni več, da bi še kdaj tja gor lazil, ne zdi se mi vredno za sicer povsem povprečen razgled. Ko sem bil zadnjič gor, so ravno obnavljali zajlo, en velikan je vrtal v skalo luknje s hiltijem in ob enem usmerjal ljudi mimo. To niso navadni ljudje, tisto težko štemarco je držal v šapi kot slamico, na skoraj vertikalni steni in ni kazal znake nobenih naporov, medtem ko smo turisti skoraj izdihnili. Iz vrha se je spuščala mlada družina, s fantkom in punčko, oče je držal mogoče devet let mlademu mulcu nahrbtnik, ko se je spuščal po zajli dol, najstnica je pa potirala na samem robu skale, nad glovokim prepadom, brez da bi se držala za karkoli, od višine, adrenalina in dehidracije se vsem malo zmeša v glavi.
  Morje bi morali narediti bolj prijetno za slovence, najbolj zdravo je najprej malo v gore, potem pa počivat in regenerirat mišice na obali, še bolje na kakšni barki, res škoda, da smo tako majhni in ni za vse.

 • Olga101

  Srečno Janez Janša! Srečno SDS! Srečno Slovenija!

 • Olga101

  ŽIVEL JANEZ JANŠA! SMRT LEVIČARJEM!

  • pupa

   lažna olga 12 comments 9 votes na račun original Olge

   • Olga101

    lažna pupa 1821 comments 2367 votes na račun original Pupe

  • samotoje

   Marš v blokado, smet.

  • Valter BraniSlav

   Dol z Olgisti

 • freedomfighter

  Hahaha ja sigurno bodo ljudje volili sds ker hodijo njeni clani v gore hahahah…zabavno

  • Stric iz ozadja

   Ce je Jelincica volilo 4% ljudi, ceprav ima Titeja na vrtu … kdo bi vedel.

   • freedomfighter

    Ja ampak jelincica voli 4% ljudi kljub temu da ima tota na vrtu…ne pa za to

    • Jovo Jamnica

     Vrhunska replika.

    • Stric iz ozadja

     Mogoce jih pa Tito privlaci. Glede na to na kaj vse ljudje padajo …

 • igor

  Imajo pa cas. Ce bi vlado sestavili ga ne bi imeli. Najlazje je po gorah lazit.

  • wert

   Po tem, kar si napisal, si ti zagotovo vsak dan v planinskem svetu, kaj ?

 • Open mind

  Jaz delam in hodim v hribe, a sem bolj levo usmerjen. Upam, da niste preveč prizadeti.

  • učko

   Jah, na žalost so kar prizadeti, pa ne zaradi tebe, narava pač.

 • Perkele

  Več denarja se obrne pri burekih in kebabih, SDS je stranka, ki je popolnoma izgubila stik s povprečnim državljanom.

 • Janez Kepic-Kern

  Bravo, cenjeni gospod Janez JANŠA !
  BRAVO
  SLOVENSKA NAJBOLJŠA STRANKA – SDS !
  V
  vzpodbudo – SDS – u
  in
  vsem Slovencem – sem dal nanovo v ŽIVO ZAIGRAT – HIMNO “ORLOV” DR. J. E. KREKA
  “BRATOM ORLOM”
  EN DELČEK TE HIMNE LAHKO BREZPLAČNO SLIŠITE – na mojem e-portalu SLOVENIANA.
  cELOTA
  SOLIDNE KLAVIRSKE IZVEDBE ZA POSLUŠANJE – NI ZASTONJ,
  KER
  GEW TUDI ZA MOJ GLASBENO PRODUKCIJSKI PROJEKT,
  KI
  NI BIL ZASTONJ.
  Npr.: če po pogodbi pččaš študentu klavirja npr. 100 EVROV,
  PREKP ŠTUDENTSKEGA SERVISA – SEVEDA, znese
  celotni strošek posnetja skladbe kot je himna “BRATOM ORLOM” – SKORAJ 170 EVROV.
  CCA
  65 EVROV – PREDSTAVLJAJO
  – DAVKI, DAJATVE DRŽAVI IN ŠTUDENTSKEMU SERVISU.
  Kmalu
  boste lahko slišali himno vrlih, krepostnih, 80 ZAMOLČANIH “ORLOV” dr. J. E. KREKA
  tudi
  v recitirani
  in v ZAPETI PODOBI.
  V
  POČASTITEV – “ORLOV” (1908-1940) DR. J. E. KREKA
  IN
  V POČASTITEV VSEH, KI SMO
  DUHU GOSPODARNIH IN KREPOSTNIH “ORLOV” – OSTALI ZVESTII !
  Kklub
  temu, da so bili “ORLI” po letu 1945 s strani ex KP STALIN, TITO KOMUNISTIČNE OBLASTI
  OBLASTNO- NASILNO
  UKINJENI, RAZLAŠČENI IN PREPOVEDANI.
  Kdo trdi,
  da je bil Tito, Kardelj stalinistični komunizem – “DEMOKRATIČEN, KULTUREN, HUMAN”?
  Radiu Ognjiđče in OK stranki SDS – BOM
  MOJ
  PO 80 LETIH
  “NESLIŠANI” POSNETEK – HIMNE VRLIH “ORLOV “DR.J.E. KREKA
  seveda – podaril.
  Bog živi OLE IN NAŠ SLOVENSKI SPOMIN NANJE. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  HIMNA ORLOV –
  na e-portalu “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

 • učko

  Kaj ima hribolazenje veze s socialnim statusom. Celo obratno, levuharji imajo privilegije, dobre državne službe in dobre penzije, na sociali so bolj tisti, ki jih je levuharski režim odrinil od korit.

 • učko

  JaJo je vse svoje življenje visi na proračunu. S svojo fspn “diplomo” pofukano “abramba” na trgu itak ne bi dobil nobenega dela in zaslužka. Njegov sinko Tankšteler je tudi na proračunu, njegova hčerka Nika pa v državnem podjetju. Nihče ni v realnem sektorju.

  • Valter BraniSlav

   ++++×+++++++++++++++++++××

  • wert

   Kje pa si ti ? Pa za šankom s Tunekom.
   Vsako delo je častno.
   Kaj pa se greš ?

 • opazovalec

  če bi SDS ovc bilo več v hlačah, bi naredili vzpon na Triglav od doma, kot prenekateri levičar, recimo da sem sam lepo odpeketal iz Ljubljane poreko Triglava v Trento. Seveda sem se ta bora na daleč izognil. Tako pa hodijo kot ovce za svojim ovnom po eni in isti poti….. No, včasih so se pa drli kot srake na Kredarici, to je bilo še v tistih časih ko sta Janezova sin in hčera bila še najstnika. Sem moral promtno spremeniti načrt in opustiti Kredarico zaradi neznosnega neplaninskega vzdušja v koči. Politika pač ne sodi v hribe! Nič hudega, smo pač zavili še proti Planiki….

  Me pa zanima, koliko prvopristopnikov na Triglav normalno prenese vzpon iz Trente na Triglav in povratek do najbližje koče…. Rahlo neodgovorno, če že ne kaj več!

  • wert

   Pa ne bi ti dvignil tvojo prečastito rit iz kavča in šel sam pogledat “koliko prvopristopnikov na Triglav normalno prenese vzpon iz Trente na Triglav in povratek do najbližje koče….”
   Len pa si, kt Fuks.

   • opazovalec

    Ker imam kar nekaj planinsko alpinističnega znanja, kakšnih 75 plezalnih vzponov 5 trekingov v Himalajo in Kordiljero Huascaran in Patagonijo, ter prehojeno (2x) 1. Slovesnko pot, prehojeno E6 iz Strunjana do Baltika, prehojeno E7 preko Slovenije, prehodil sem tudi Nizke Tatre, Slovenski raj (kaj misliš kje je), Malo Fatro, najpomenmbnejše vrhove Makedonije, Albanije, Črne gore, pomebne vrhove BiH in še kakšnega na Hrvaške se čutim kvaluificiranega, da upravičeno menim, da premagati 2.200 višine v enem dnevu ni primerno zahtevati od prvopristopnika, razen če se ne ukvarja z gorskim tekom ali podobno dejavnostjo. Vsekakor pa vsi vidijo, da sem en len fuks in kako ti pravilno sodiš ljudi, ki jih ne poznaš. Še zlasti, ker sem napisal, da sem pred 2 tednoma prehodil pot iz Ljubljane preko Triglava v Trento. Sem sicer bolj počasen od nekaterih mlajših “tekačev”, toda 4 dni so za 69+ letnika sorazmerno dober rezultat. Skratka strinjam se, da sem lenuh!

    PS.: Lep pozdrav iz La Beradra v Dauphinejskih Alpah, kjer se trenutno mudim, ko sem odkolesaril na kraljevski La Grava na prelaz Galibier (2660m).

 • Ivancek

  SDS – Srbska Domoljubna Stranka je edina prava domoljubna stranka.
  Financirajo se iz Republike srbske (Đuđić krediti)
  Na letnih taborih se gostijo edino ne s Srbsko kulinariko – Pasuljem.

 • tomaz_oberkrainer

  JANŠAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 • Goran Hvala

  ne hodim vsak prosti trenutek na en in isti plac… niti nimam casa za to… to si lohk privoscijo sam dobro placani politiki… tako desnaki kot levaki…