fbpx

Pred Harryjem in Meghan negotova prihodnost, izhod iščeta v neprofitnih organizacijah

Harry in Meghan. Foto: epa

Sedaj, ko Harry in njegova soproga Meghan od torka nista več del britanske kraljeve družine, se vsi sprašujejo, od česa bosta živela. 

Pa ne le to, številne zanima tudi, kako je Meghan uspelo prepričati Harryja, da se odpove svojemu kraljevemu poreklu. V začetku tega leta je namreč Harry, ki je bil, preden se je spustil v razmerje z Meghan, ljubljenec Britancev, napovedal namero, da preneha z vsemi uradnimi dolžnostmi. Odpovedal se je tudi javnemu denarju in dejal, da bo živel samostojno – svojo srečo naj bi tako želel najti neodvisno od tradicionalne vloge britanske kronane glave. Sprva sta si življenje nameravala ustvariti v Kanadi, a ju očitno bolj vleče v Kalifornijo, kamor sta sedaj tudi odpotovala s svojim še ne eno leto starim sinčkom Archiejem.

So se pa paru očitno v težkih časih pandemije, ki jih seveda nista predvidela januarja 2020, ko sta kraljevi družini obrnila hrbet, začela porajati vprašanja, kje in kako najti mesto v svetu. “Medtem ko vsi iščemo vlogo v novem svetu, nas čaka novo obdobje, v katerem bomo poskušali najti odgovor, kako lahko največ prispevamo k skupnosti,” je v skupni izjavi dejal nekoč kraljevi par. Harry in Meghan sta namreč obdržala uradni naziv vojvode in vojvodinje Susseške, ne bo pa se ju smelo več naslavljati z “Vaša visokost”.

Meghan se vrača v svet zabavljaštva, Harry ostaja zvest sebi
Po prvih napovedih naj bi Harry in Meghan ustanovila neprofitno organizacijo, ki se bo ukvarjala s humanitarnim delom na področju mladine, duševnega zdravja, svobode spolov in izobraževanja. Harry bo nadaljeval tudi svoje delo pri Invictus Games, mednarodnem športnem dogodku, v katerem se v različnih športih pomerijo ranjeni, poškodovani ali bolni vojaki in veterani. Harry je velik podpornik tega dogodka in tudi ustanovitelj. Da bi popravila finančno sliko družine, pa se je Meghan spet spustila nazaj v svet zabavljaštva – v Disneyjevem dokumentarcu Slon bomo tako slišali njen glas, piše Jutarnji.

Harry je velik podpornik Invictus Games. Foto: epa

Želita pa delovati tudi na področju Covid-19. Ampak očitno ne še zdaj, ko sta v Kaliforniji in situacijo v Veliki Britaniji spremljata le še od daleč. Morda kasneje, ko bo nevarnost minila. V njuni izjavi za javnost namreč piše: “Vojvoda in vojvodinja se bosta nekaj mesecev osredotočala na svojo družino in naredila vse, kar je v njuni moči, da podpreta njune humanitarne cilje, kakor tudi razvijeta svojo bodočo neprofitno organizacijo.” 

Marjanca Scheicher