fbpx

Prehranske navade predsedniških kandidatov ZDA

Foto: YouTube

Bill Clinton se je zaradi nezdravega prehranjevanja zredil in si uničil srce, medtem ko njegova žena Hillary Clinton bolj skrbi za zdravje, lepo postavo pa menda vzdržuje s pomočjo pekočih paprik.

Kampanja za predsednika ZDA je za kandidate zelo naporna – in to ne le psihološko, ker morajo požirati žaljivke –, ampak tudi fizično, saj divji urnik ne dopušča veliko časa za zdravo prehranjevanje. Kandidati veliko potujejo, prenočujejo v hotelih in pojedo, kar jim je pri roki. Običajno je to izrazito nezdrava oz. na hitro pripravljena hrana, ki je v ZDA zelo razširjena.

Hillary Clinton je slabo izkušnjo s prehrano doživela pri lastnem soprogu, ko je kandidiral za predsednika in se pošteno zredil ter si uničil srce.

Američani raje volijo ljubitelje hamburgerjev
John Kerry
je povprečne Američane odbijal zaradi svoje “evropskosti”, saj je govoril francosko, rad pa je užival tudi v prefinjeni hrani. Njegov nasprotnik George Bush mlajši pa je bil po drugi strani pravi simbol ameriških hamburgerjev, vročih hrenovk in prest, čeprav je intenzivno telovadil in ostal vitek. Očitno so pri Američanih hamburgerji prevladali.

Obama obožuje rukolo
Barack Obama
je moral leta 2008 premagati odpor podeželskih Američanov, zaljubljenih v svoje orožje, ob tem pa je med volivce vnašal še zmedo, ko je razlagal, da rad je rukolo. Večina jih verjetno še danes ne ve, kaj to sploh je.

Časi se spreminjajo in zdrava hrana ni več noben tabu. Še posebej je potrebna za Clintonovo in republikanko Carly Fiorino, ki sicer z odvečnimi kilogrami nima težav. Za ženske so vedno veljali in še veljajo drugačni standardi kot za moške, zato se morata obe dodatno potruditi.

Clintonova prisega na pekoče paprike in feferone
Clintonova med kampanjo zavrača pice in si raje privošči paradižnike. Namesto svinjskih zrezkov si na mizo položi mešano solato, posladku se večinoma odpove, vse skupaj pa podkrepi z rednimi izleti na hitro hojo in jogo. Posebej pa prisega na ugodne prehrambene posledice pekočih paprik in feferonov.

Vendar pa se tudi ona kdaj spozabi. Še posebej, ko telo potrebuje energijo, ki je v zdravi hrani večinoma še vedno ne najde. Clintonova je po 11 urah maratonskega kongresnega zaslišanja o Bengaziju prišla cvetoča in sveža kot spomladanska roža. Naslednji dan je televiziji MSNBC izdala skrivnost, ko je povedala, da so šli po zaslišanju na indijsko hrano in veliko piva ter vina – kar k njej domov.

Donald Trump – ljubitelj slovenskih pečenic
Nekateri tuji viri navajajo, da je Donald Trump zagovornik zdravega načina življenja in ljubitelj organske hrane, ki mu jo z ljubeznijo pripravlja hči Ivanka. Iz krogov blizu Melanije Trump pa smo izvedeli, da je Trump velik ljubitelj slovenskih pečenic.

N. K., STA