fbpx

Preveč ima varnostnikov: Sosedje Trumpove hčerke Ivanke se pritožujejo nad slavno prebivalko washingtonske elitne soseske

Foto: EPA. Ivanka Trump z očetom Donaldom.

Prebivalci elitne soseske v Washingtonu, kjer s svojo družino stanuje hčerka aktualnega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, Ivanka Trump, se pritožujejo nad svojo slavno sosedo, ki naj ne bi bila ravno vzorna, poroča NY Daily News. Razlog? Trumpovi na že tako preveč prometni ulici s svojimi vozili zasedejo večino prostih parkirišč, smeti po več dni puščajo na robu pločnika, na sploh pa je v soseski prisotnih preveč varnostnikov. Samo za izlet na bližnje otroško igrišče Trumpovi namreč potrebujejo spremstvo kar treh varnostnih vozil.

“Odkar so se vselili, tukaj vlada pravi cirkus,” se pritožuje Marietta Robinson, ki živi čez cesto, za spletni portal The Associated Press. Hiša v washingtonski soseski Kalorama je bila kupljena od podjetja, ki si ga lasti eden izmed čilskih milijonarjev. Podjetje je hišo dalo v najem Ivanki in njenemu partnerju Kushnerju, ki sta se vselila dan po inavguraciji Ivankinega očeta, predsednika Donalda Trumpa. Oba sicer delata v Beli hiši, kjer sta zaposlena kot predsednikova svetovalca.

Prebivalci t. i. četrte enklave v Washingtonu so sicer navajeni slavnih sosedov, saj tam po odhodu iz Bele hiše prebiva tudi družina nekdanjega predsednika Baracka Obame, obveščevalne službe pa so glavno cesto skozi elitno sosesko zaprle za promet iz varnostnih razlogov. V soseski sta si hišo kupila tudi izvršni direktor Amazona Jeff Bezos in državna sekratarka Rex Tillerson.

Nihče pa v soseski doslej še ni dvignil toliko prahu kot prav Trumpovi. Na zadnjem sestanku uličnega sveta je glas povzdignil še en slavni prebivalec omenjene soseske, Foxov napovedovalec Chris Wallace, ki se je pritoževal nad težavami s parkiranjem. Sosedje menijo, da Trumpovi pretiravajo pri varnosti, saj Ivanka prihaja domov in odhaja na delo v spremstvu štirih spremljevalnih vozil. Stanovalce motijo tudi varnostniki, ki dolge ure, čakajoč na Ivanko, na pločniku glasno kramljajo in se smejejo.

Nekateri so šli celo tako daleč, da so napisali protestno pismo demokratskemu županu mesta Washington, Murielu Bowserju. Mestne oblasti so se zganile in odstranile nekatere napise “Prepovedano parkirati”, da bi bilo v ulici več prostora. Bojda to ni prav veliko pomagalo, saj so Trumpovi zaradi gneče še vedno primorani parkirati na neoznačenih mestih za parkiranje, pogosto kar na plačniku, kar ovira pešce.

Seveda pa ameriški mediji ne poročajo, da so takšni varnostni ukrepi praktično nujni, ker je Ivanka kot hčerka ameriškega predsednika zdaj izjemno izpostavljena in tako tudi na udaru jeznih levičarjev, ki se še vedno niso sprijaznili s porazom demokratov na novembrski predsedniški tekmi. Da gre v nekatere zapise v mainstream medijih dvomiti, priča tudi zadnji intervju z Ivanko Trump, ki pravi, da ima sosesko in sosede izjemno rada, saj so Trumpove zelo lepo sprejeli. Počutijo se namreč dobrodošle.

Prav tako nekaterim manj znanim prebivalcem soseske Kalorama pozornost ameriške javnosti pravzaprav zelo godi.

T. F.