fbpx

Preverite, kaj bo žrtvoval režiser Adelinega življenja

(Foto: epa)

Abdellatif Kechiche, režiser s cannsko zlato palmo ovenčanega filma Adelino življenje, se je odločil, da bo prestižno priznanje skupaj z drugimi predmeti ponudil na dražbi. Izkupiček od dražbe bo vložil v svoj novi film Mektoub, My Love, ki je zaradi pomanjkanja sredstev obtičal v postprodukciji, je poročal britanski The Guardian.

Film Adelino življenje je bil veliki zmagovalec mednarodnega filmskega festivala v Cannesu leta 2013, za vlogi v njem pa sta bili z zlatima palmama nagrajeni tudi igralki Adele Exarchopoulos in Lea Seydoux.

Erotična drama Adelino življenje je vezana na istoimenski francoski grafični roman iz leta 2010, v katerem je podrobno opisana ljubezenska zgodba med protagonistkama Emmo in Adele. Film je širšo javnost vznemiril zaradi eksplicitno prikazanih ljubezenskih prizorov med protagonistkama. Kechiche bo poleg zlate palme na dražbi avkcijske hiše Quat’Sous ponudil še druge predmete, vezane na njegovo delo. Med njimi tudi oljne slike, ki so imele pomembno vlogo v filmu Adelino življenje.

V novem režiserjevem filmu Mektoub, My Love nastopajo francoski igralci Lou Luttiau, Shain Boumediene in Ophelie Bau. Film pripoveduje zgodbo o mlademu scenaristu Aminu, ki med poletnimi počitnicami obišče rojstno mesto v Sredozemlju.

J. F., STA