fbpx

Pričeli so se deseti Vranski poletni večeri – oživimo kulturno dediščino

(Foto: Občina Vransko)

Zadnjo majsko soboto so se pričeli že deseti Vranski poletni večeri – oživimo kulturno dediščino. Na začetku sta številne obiskovalce nagovorila direktorica ZKTŠ Vransko Suzana Felicijan Bratož, ki je na kratko strnila dogajanje zadnjih desetih let, in programski vodja VPV Milan Hudnik, ki je med drugim poudaril, da se redko katera občina lahko pohvali s programom, ki ga izvajajo vrhunski in svetovno znani glasbeniki ter da so Vranski poletni večeri prerasli v zavidanja vredno poletno dogajanje. Hkrati se je zahvalil Občini Vransko za podporo in izrazil upanje, da bo tudi v bodoče posluh za tovrstno kvalitetno glasbo.

Uvod v Vranske poletne večere 2017 je bil res veličasten – po odzivu sodeč tako za obiskovalce kot nastopajoče. Predstavili so se flavtistka Milena Lipovšek, hornist Boštjan Lipovšek in Kvartet godal simfoničnega orkestra RTV Slovenija. S programom, v katerem je bil poudarek na izjemnih Mozartovih komornih delih za godala in flavto oz. rog, so navdušili polno cerkev sv. Jeronima na Taboru.

(Foto: Občina Vransko)

Vranski poletni večeri – oživimo kulturno dediščino postajajo v slovenskem prostoru zelo prepoznavni, o čemer pričajo obiskovalci z različnih koncev Slovenije, pohvalimo pa se lahko tudi z mednarodno udeležbo.

Tanja Goropevšek