fbpx

Princ George gre v vrtec

Po objavi novice so objavili tudi družinsko fotografijo Williama, Kate, Georga in njegove sestrice Charlotte, ki se je rodila maja (foto: epa).

Britanski princ George bo po novem letu začel obiskovati montessorijev vrtec. Dvoletnik, sicer prvi otrok princa Williama in njegove soproge Kate, bo obiskoval vrtec Westacre Montesssori v Norfolku v vzhodni Angliji, v bližini družinskega posestva Anmer Hall.

Vrtec naj bi začel obiskovati še pred koncem januarja, so sporočili iz Kensingtonske palače.

“V našem vrtcu se veselimo Georgeovega prihoda, kjer bo tako kot vsi ostali otroci deležen enako posebnih izkušenj,” so v palači navedli sporočilo vrtca.

Sledil bo očetovim stopinjam
Medtem ko prejšnje generacije britanske kraljeve družine običajno niso obiskovale vrtca, pa bo George sledil očetovim stopinjam. Williama je namreč v vrtec poslala njegova mati, pokojna princesa Diana, ki je sama delala v vrtcu pred poroko s princem Charlesom. Princ William je obiskoval vrtec pri Kensingtonski palači v Londonu.

Montessorijeve šole so sicer med drugim znane po liberalnem pristopu k vzgoji, imajo starostno heterogene skupine in spodbujajo otroke k samostojnemu delovanju.

B. O., STA