fbpx

Princ Harry priznal, da je želel zapustiti kraljevo družino

Velika Britanija, London. Princ Harry (foto: STA).

Britanski princ Harry je v pogovoru za časnik Mail on Sunday priznal, da si je pred leti želel zapustiti kraljevo družino in zaživeti normalno življenje. A se je namesto tega odločil, da bo našel svoje mesto znotraj nje in opravil nalogo.

Harry, mlajši brat princa Williama, je v intervjuju priznal, da je imel pred leti dovolj življenja v kraljevi družini in da je razmišljal o tem, da bi iz nje “izstopil”. A se je na koncu vendarle odločil, da bo ostal in “oblikoval svojo vlogo” v njej. 32-letni Harry, sicer peti v vrsti za britanski prestol, je za nedeljsko izdajo časnika Daily Mail povedal, da je bilo služenje v vojski “najboljši pobeg, ki ga je kdajkoli imel”. Ta izkušnja biti “zgolj Harry” ga je napeljala na misel, da bi se odpovedal svoji vlogi v okviru kraljeve družine. Ostal naj bi zaradi zvestobe svoji babici kraljici Elizabeti II. S pomočjo Williama je nato našel svojo vlogo v družini, ki jo med drugim izrablja za to, da pomaga drugim ljudem, je povedal.

Harry, ki je služil tudi v Afganistanu, je med drugim znan po tem, da z dobrodelnimi projekti pomaga ranjenim vojakom. Harryjeve izjave so sicer odmevale že pred dnevi, ko je v pogovoru za ameriški časnik Newsweek dejal, da si nihče v britanski kraljevi družini ne želi prestola. “Ali je kdo v kraljevi družini, ki bi želel biti kralj ali kraljica? Mislim, da ne, vendar bomo ob pravem času opravili naše dolžnosti,” je dejal.

J. F., STA