“Prince je morda umrl za virusom zika”

Foto: epa

Svet je včeraj pretresla novica, da je nenadoma – v 58. letu starosti – umrl svetovno znani pevec Prince, eden vodilnih glasbenih ustvarjalcev 80. in 90. let. Brez znakov življenja so ga našli v dvigalu na njegovem posestvu Paisley Park, že 30 minut kasneje pa je bil razglašen za mrtvega. Kmalu po smrti se že pojavljajo teorije, zakaj je umrl. 

Teden dni pred smrtjo so Princa sprejeli v bolnišnico zaradi znakov hude gripe. Kraljica soula Aretha Franklin pa meni, da je za njegovo smrt kriv zloglasni virus zika. ”Simptomi obolenja za ziko so zelo podobni simptomom gripe. Morda tu obstaja povezava,” je dejala v enem od komentarjev za ameriške medije.

Ljudje, ki zbolijo za virusom zika, imajo pogosto vročino, bolečine v mišicah, a pogosto ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Prav tako so smrtne žrtve virusa zelo redke. Virus prenašajo komarji, najbolj razširjen pa je v Braziliji, a so strokovnjaki že potrdili, da se virus širi tudi v ZDA, predvsem na omočjih Floride, ne izključujejo pa širjenja tudi v bolj severne predele.

So za njegovo smrt krive droge?
Vse večja so tudi ugibanja, da je Prince umrl zaradi prevelikega odmerka drog. Portal TMZ navaja, da Princa pred dnevi naj ne bi prepeljali v bolnišnico zaradi gripe, pač pa zaradi prevelikega odmerka drog. Kljub temu da naj bi mu zdravniki svetovali, naj ostane v bolnišnici 24 ur, je Prince odšel domov in se že čez dan pojavil na odru. V dneh pred smrtjo naj bi ga tudi večkrat videli v lekarni.

A s to teorijo se vsekakor ne strinja eden od tesnih sodelavcev pevca, David Tickle, ki je sodeloval pri produkciji njegovih skladb. ”Nikoli nisem videl Princa vzeti drog. Nikoli. V zadnjih treh letih sem ga le enkrat videl spiti kozarec vina. Poganjala ga je zgolj inspiracija,” je zatrdil in dejal, da se počuti zelo hvaležno, da je imel čast s Princem sodelovati na tako osebni ravni.

M. G.

 • Rožle

  Tole je že treja zgodba o vzroku smrti danes…

  • indijanka

   V Braziliji bolj malo vedo o tem virusu. Nič niso prestrašeni. Ne bi verjel kolk slovenske zemlje je tam.

   • dr Janez Sveti

    Misliš v lasti slovenskih državljanov? :)
    DR Janez Sveti plantožer

    • indijanka

     ja..tko nekak

     • dr Janez Sveti

      V Južni Ameriki Indijanci niso popularni.
      DR Janez Sveti Latinski Američan

     • indijanka

      Večina nikoli ni.

  • Peter

   Bliža se sezona kislih kumaric, pa vse prav pride.
   Je bil pa res mlad, no.

 • Peter

  Sem bil pa zelo presenečen, ko sem prvič videl v videu, da je sam odšpilal tisti solo v Purple Rain.

 • avtohtoni neandartalec

  Albume je štancal po tekočem traku, en bolj zanič kot prejšnji, čeprav se mi zdi, da je več zaslužil z avtorskimi pravicami, ko je pisal skladbe za druge izvajalce.
  Prav zaradi te pop noblese, so bogataši odprli številne klinike, nihče od teh se ni zdravil v splošni ambulanti, zato so take teorije zarot smešne, stroka bo kmalu natančno ugotovila od česa je umrl, v bistvu vsaj njegov osebni zdravnik že zagotovo ve,vendar ga verjetno obvezujejo k molčečnosti še kakšne druge pogodbe. Zanimivo je, da s eje zgrudil v dvigalu, le kaj je tam takšnega, kar bi lahko povzročilo šok, mogoče enostavno pospešeno gibanje, ki mu je dvignilo pritsk in pognalo kakšno snov v telesu, kar se sicer ne bi zgodilo, če bi ležal na kavču in počakal, da bo malo bolje.

 • Meho

  Prince je nesmrten.
  “I don’t celebrate birthdays” “I don’t believe in time” “time is a mind construct… It’s not real.”

 • Orbit_NG

  Meni se ta virus ne zdi virus, kaj pravte? Spominja me na larvo, parazit, če se vidi skos kozarc iz odaljenosti en meter, tko na oko manj kot pol cm. Viruse s prostim očesom ne vidmo.

 • Adolf Hitler

  preveč je veu in je bil odstrnien pa vsak kateri je tok prfuknen da proda duso kabalom ki se vedno ce dalje vec umetnikov to pocneio potlei se pa cudijo ko so zrtevani potlei pa folk zavaiajo da je od raka ainca ebole tumorja srcne kapi in drugim boleznimi tok pruknen je lahko samo en neger kater čaka gdaj bo kos polen vode names ajmerja ali kak cigan ki scije proti vetru to je tok znanja teh idiotov!