“Prince je morda umrl za virusom zika”

Foto: epa

Svet je včeraj pretresla novica, da je nenadoma – v 58. letu starosti – umrl svetovno znani pevec Prince, eden vodilnih glasbenih ustvarjalcev 80. in 90. let. Brez znakov življenja so ga našli v dvigalu na njegovem posestvu Paisley Park, že 30 minut kasneje pa je bil razglašen za mrtvega. Kmalu po smrti se že pojavljajo teorije, zakaj je umrl. 

Teden dni pred smrtjo so Princa sprejeli v bolnišnico zaradi znakov hude gripe. Kraljica soula Aretha Franklin pa meni, da je za njegovo smrt kriv zloglasni virus zika. ”Simptomi obolenja za ziko so zelo podobni simptomom gripe. Morda tu obstaja povezava,” je dejala v enem od komentarjev za ameriške medije.

Ljudje, ki zbolijo za virusom zika, imajo pogosto vročino, bolečine v mišicah, a pogosto ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Prav tako so smrtne žrtve virusa zelo redke. Virus prenašajo komarji, najbolj razširjen pa je v Braziliji, a so strokovnjaki že potrdili, da se virus širi tudi v ZDA, predvsem na omočjih Floride, ne izključujejo pa širjenja tudi v bolj severne predele.

So za njegovo smrt krive droge?
Vse večja so tudi ugibanja, da je Prince umrl zaradi prevelikega odmerka drog. Portal TMZ navaja, da Princa pred dnevi naj ne bi prepeljali v bolnišnico zaradi gripe, pač pa zaradi prevelikega odmerka drog. Kljub temu da naj bi mu zdravniki svetovali, naj ostane v bolnišnici 24 ur, je Prince odšel domov in se že čez dan pojavil na odru. V dneh pred smrtjo naj bi ga tudi večkrat videli v lekarni.

A s to teorijo se vsekakor ne strinja eden od tesnih sodelavcev pevca, David Tickle, ki je sodeloval pri produkciji njegovih skladb. ”Nikoli nisem videl Princa vzeti drog. Nikoli. V zadnjih treh letih sem ga le enkrat videl spiti kozarec vina. Poganjala ga je zgolj inspiracija,” je zatrdil in dejal, da se počuti zelo hvaležno, da je imel čast s Princem sodelovati na tako osebni ravni.

M. G.