fbpx

Prince s solo klavirsko turnejo po Evropi

Foto: Instagram Prince

Znani zvezdnik Prince se konec novembra odpravlja na evropsko koncertno turnejo, kjer bo prvič v svoji karieri pesmi izvajal solistično s klavirjem. Turnejo bo začel v sosednji Avstriji, nastopal pa bo po celi Evropi.

Začetek turneje bo že 21. novembra na Dunaju, nastopil pa bo še v Veliki Britaniji, na Švedskem, Danskem, Nizozemskem, Norveškem, v Franciji, Španiji, Nemčiji, Italiji ter v Švici. Gre za prvo evropsko turnejo, kjer bo pesmi izvajal solistično le ob spremljavi klavirja.

Turneja kot nov izziv
Za turnejo se je, kot poroča BBC, odločil zaradi izziva. ”Redko dobivam slabe odzive, saj gre za stvar, ki jo izpopolnjujem že več kot 30 let. Vedno je potrebno preizkušati nove stvari. Klavirske izvedbe so bolj gole, čiste. Vidiš lahko točno tisto, kar dobiš,” je še dodal Prince.

Znan po nenavadnih oznanitvah turnej
Prince je v preteklosti že izdal album s klavirskimi izvedbami pesmi, ki ga je poimenoval 2002’s One Nite Alone. Prav tako pa je znan po svojih nenadnih oznanitvah koncertnih turnej. Prihajajočo evropsko turenjo je napovedal zgolj nekaj tednov vnaprej, a to še zdaleč ni njegov rekord. Leta 2013 je v turneji Hit and Run prizorišča koncertov napovedal manj kot 24 ur vnaprej, vstopnice pa so bile na voljo že za nekaj več kot 10 evrov.

M. G.