Rešiteljica mlade mucke doma doživela šok, ko je ugotovila, da to sploh ni mačka!

Foto: Facebook

Ženska iz Tennesseeja se je na petkov večer vračala domov z večerje s prijatelji, ko je na poti do doma zagledala malo ubogo mačko – no, vsaj mislila je, da gre za mačko, dokler ni ugotovila, da je domov pripeljala pravega risa.

Jill Hicks iz Tennesseeja je bila na večerji s prijatelji. Ko se je pozneje vračala domov, je na poti zagledala ubogo mlado mucko, za katero se ji je zazdelo, da potrebuje pomoč. Klicala je “muc, muc”, da bi se ji lažje približala ter da bi videla, če ima mamo, če so okoli še druge mačke ali pa je zapuščena. Vzela jo je v naročje in odpeljala domov.

Mucko je namestila v garažo in se vrnila na večerjo, po vrnitvi domov pa jo je nameravala okopati. Pred tem je na Facebooku objavila njeno fotografijo in dopisala vprašanje, če bi jo hotel kdo udomačiti oziroma posvojiti.

Foto: Facebook

Ko se je vrnila domov, jo je tik pred vhodom prestregla soseda, ki je želela mucko videti, saj je glede na objavljene fotografije menila, da gre za risa. “Mislim, da je to ris,” je dejala soseda. Ko sta živalco še enkrat pogledali, sta ugotovili, da ima soseda prav. “Po repu sem to spoznala. Takoj sem opazila, da ima krajši rep, ampak nisem pri tem nisem bila zelo pozorna. Obstajajo tudi mačke z krajšimi repi, ampak ta je bil koničast, z belo liso na vrhu,” je povedala Jill.

Foto: Facebook

Naslednji dan je poklicala direktorico reševalnega združenja za divjad For Fox Sake, ki je risa z veseljem prevzela. Ocenili so, da je samica stara sedem mesecev in zelo slabokrvna. Poimenovali so jo Arven. Združenje jo namerava obdržati do spomladi in jo nato izpustiti v naravo.

Z uspešno rešeno živalco pa se je Jill pohvalila tudi na Facebooku, kjer je objavila njeno fotografijo in zapisala, da Arven pozdravlja svet. Dopisala je tudi nekaj razlage, da jo je našla na ulici in ne v gozdu, kot so si nekateri mislili ob prvotni objavi, ko je zanjo iskala dom. Dobila je ogromno odzivov, tako dobrih kot slabih, vendar je na slabe le odgovorila, da je bilo narejeno dobro delo, in se zahvalila dobrim.

Foto: Facebook

Eva Poljanc