fbpx

[Video] Roglič po tretji etapni zmagi tik pred skupno zmago!

Še tretja etapna zmaga Primoža Rogliča na dirki Paris-Nica (foto: EPA)

Slovenskemu kolesarskemu asu Primožu Rogliču se po tretji etapni zmagi sedmi dan kolesarske dirke Pariz-Nica nasmiha skupna zmaga. Na predzadnji etapi 13. marca 2021 od Le Broca do cilja na Valdeblore La Colmiane ima v skupnem seštevku pred nedeljsko zadnjo etapo 52 sekund naskoka.

Na predzadnji etapi dirke Pariz – Nica je slavil slovenski kolesar Primož Roglič. V skupnem seštevku je na drugem mestu pristal lanski zmagovalec, Nemec Maximilian Schachmann, na tretjem pa Rus Aleksandr Vlasov.

Glavni ritem dirke sta večino časa narekovali moštvi Bora-hansgrohe in Jumbo-Visma, t.j. moštvi Schachmanna in Rogliča. To je Rogličeva 50 zmaga v karieri. Ob tem je Roglič postal prvi kolesar po Švicarju Tonyju Romingerju leta 1991, ki je na t.i. dirki proti soncu osvojil tri etapne zmage.

Rogličeva 50 zmaga

“Res je bila zahtevna etapa, že od začetka. Je bila pa kratka in sladka. Bilo je tesno, a na srečo mi je uspelo ciljno črto prečkati pred Mäderjem,” je po poročanju STA povedal 31-letni Roglič. “Ne razmišljam še o skupni zmagi,” je še povedal Roglič in priznal, da je vsemu navkljub tudi kolesarstvo ekipni šport.

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1370735182941143043

“Moram misliti na dirkanje, jutri je pred nami nov, sicer kratek izziv. Zagotovo bo to pomemben in zahteven dan. Moramo biti osredotočeni in kot moštvo opraviti nalogo.”

Še tretja etapna zmaga Primoža Rogliča na dirki Paris-Nica (foto: EPA)

“Vsi fantje so od samega začetka nadzorovali dirko, kot pravzaprav vsak dan. Ni lahko, a na srečo smo vsi dobro pripravljeni. Zabavno je dirkati tukaj,” je povedal Roglič o kolegih iz moštva Jumbo-Visma.

92,7 kilometrov dolga etapa od Le Plan-Du-Vara do Levensa. Pred tekmovalci so trije krogi z lažjim vzponom in zaključek, ki je ravno tako nekoliko navkreber.

Ivan Šokić