Ruski prostovoljec je hotel drone, dobil pa je …

Foto: Freepik

Ukrajinski hekerji iz skupine Cyber ​​Resistance so pridobili dostop do plačilne kartice ruskega prostovoljca Mihajla Lučina in na njegovo ime kupili erotične igrače v vrednosti 25 tisoč dolarjev, čeprav so bila ta sredstva namenjena nakupu dronov. Lučin je “prostovoljsko” kartico povezal z računom na spletni trgovini AliExpress, zdaj pa se namesto dronov v Luchyn odpravljajo tovornjaki različnih igrač za odrasle.

Aktivisti ekipe Kiber Sprotyv so po poročanju tujih medijev vdrli v račun ruskega prostovoljca Mihaila Lučina na AliExpressu in s kartice, na kateri so bila sredstva za nakup dronov za rusko vojsko, naročili erotične igrače. Na kartici je bilo 25 tisoč dolarjev, ves denar pa je bil porabljen za različne erotične igrače.

Ukrajinski aktivisti pravijo, da so vdrli v spletni nakupovalni račun ruskih vojaških prostovoljcev, prek katerega so kupovali brezpilotna letala za rusko vojsko, denar pa namesto tega porabili za spolne igrače, piše Politico. Skupina z imenom Kiber Sprotyv (kibernetski odpor) pravi, da so napadli račun AliExpress Mihajla Lučina, prijatelja nedavno umorjenega proruskega vojaškega blogerja Vladlena Tatarskega. Lučin je zbiral denar za nakup brezpilotnih letal za ruske vojake v Ukrajini. “Je vojni zločinec, prostovoljec in bloger, zdaj pa tudi ponosni lastnik vibratorja,” so hekerji zapisali v izjavi, ob kateri so objavili posnetek, iz katerega je razvidno, da sta prek Lučinovega računa kupovala seksi igrače.

Ukrajinci pravijo, da so kupili spolne pripomočke v vrednosti 25 tisoč dolarjev. Pravijo, da je Lučin zdaj ponosni lastnik edinstvene zbirke dildov, vredne kar 25.000 dolarjev, kolikor je nameraval porabiti za opremljanje ruske vojske. “Toda zdaj bodo namesto dronov ruskim vojakom poslali tovornjak, poln dildov, vibratorjev in drugih dragocenosti.” 

https://twitter.com/justartsndstuff/status/1642903423216685057?s=20

Za preklic naročila je prepozno
Lučin naročila ne more preklicati, ker je bilo blago naročeno nekaj dni nazaj, nekaj blaga pa naj bi bilo že dostavljenega. Na vprašanje, ali so njihov denar kdaj porabili v korist ukrajinskih sil, so odgovorili, da ne, saj je kartica vezana na določen naslov, kar pomeni, da je vse blago iz naročila dostavljeno na naslov na kartici.

Lučin je napisal javno objavo, v kateri je priznal, da so mu ukrajinski kibernetski aktivisti vdrli v račun, pri tem pa naj bi svojo publiko skušal prepričati, da bo denar lahko vrnil. Izgube je skušal tudi precej zmanjšati, da mu sponzorji ne bi pobegnili in nehali pošiljati denar na njegovo kartico. Lučin se ne zaveda, da s tem priznanjem ni izgubil le denarja, ampak tudi zaupanje svojih podpornikov, ki so izvedeli, da je bil njihov denar porabljen za nakup igrač za odrasle, poročajo tuji mediji.

Ana Horvat