fbpx

S.O.S. molitev! Skupnost laikov v katoliški Cerkvi Emanuel organizira skupno dnevno molitev preko telefona

(foto: Skupnost Emanuel)

“Silna je moč molitve.” Ste v stiski? Se vam zdi, da ste se znašli v slepi ulici? Ne vidite izhoda ali ste preprosto izgubili upanje? Morda trpi vaš otrok, ali umira kdo od vaših bližnjih, ali prijateljica obupuje? Vas skrbi ali vas je strah … ? Ko si ne znate več pomagati in je breme prehudo, pa bi radi molili, toda ne znate ali ne zmorete sami, tedaj pokličite na 031 533 133 ali 031 233 133, kjer vam bomo prisluhnili in molili za vaš namen.

Pobuda za S.O.S. molitev je prišla iz Skupnosti Emanuel (skupnost laikov v katoliški Cerkvi) kot odgovor na različne potrebe ljudi. Skupna molitev preko telefona poteka vsak dan med 20h in 22h.

1. Kaj je S.O.S. molitev? Odgovor na stiske, ki jih živimo

S.O.S. molitev je molitev za ljudi v stiski. Njen namen ni pogovor, tudi ne svetovanje, temveč izročitev vaše situacije Bogu. Poslušalec na drugi strani linije moli za vas in z vami in prosi Boga za pomoč za vašo prošnjo. Bog po molitvi lahko stori vse.

2. Kako poteka molitev? Molitev po telefonu

Molitev poteka po telefonu, običajno nekaj minut. Sogovorniku na drugi strani linije na kratko opišite svojo skrb, stisko ali prošnjo in le-ta bo srčno molil k Bogu, da pomaga, usliši prošnjo in pokaže rešitev. Molimo tudi za namene, ki so izročeni po telefonskem sporočilu. Zaradi diskretne narave služenja klicev ne vračamo.

(foto: Pixabay)

3. Kdo moli? Molijo različni prostovoljci

Molijo prostovoljci, ki zaupajo v molitev, ker so v svojem življenju izkusili, da nas Bog usliši, ko se v stiski zatečemo k njemu.

4. Komu je S.O.S. namenjena? Molitev za vse

Molitev je namenjena vsakomur, ki si to želi. Če klicatelj želi ostati anonimen, to spoštujemo. Namenjena je tako tistim, ki molitve ne poznajo, kot tistim, ki so je vajeni.

5. Ali S.O.S. molitev pomaga? Zaupamo v moč molitve

Molitev pomaga na različne načine. Ljudje med molitvijo lahko prejmejo mir, sprostitev, olajšanje, tudi tolažbo. Nekateri preko molitve dobijo novo upanje in spoznanje, da situacija ni tako tragična. Molitev dela tudi čudeže, kot so ozdravljenje bolnih, okrevanje … Bog uslišuje prošnje: nekdo npr. dobi novo službo, se spravi z bližnjim v družini, dobi uvid, kako v življenju naprej. Mnogokrat je dar molitve moč, pogum in veselje.

6. Če je kdo v dvomu … Pokličite, Božje srce vas čaka

Kristjani verujemo Jezusovim besedam v Svetem pismu: “Tam, kjer sta dva ali trije združeni v mojem imenu, tam sem jaz sredi med njimi …” in tudi njegovemu povabilu: “Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi in jaz vas bom poživil.”

Bog je dober in dobronameren. Morda je vaša življenjska situacija tista priložnost, ko bo Bog preko S.O.S. molitve pokazal, da ni pozabil na vas.

Skupnost Emanuel