fbpx

S prav posebnim klicem do 110 tisoč evrov za družine v stiski

Foto: SŠK

Da še znamo stopiti skupaj za dober namen, že 25 let dokazuje dobrodelni koncert Klic dobrote. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote pomoč vsako leto prejme več kot 20 tisoč družin po vsej Sloveniji.

Letošnji 25. dobrodelni koncert Klic dobrote je v dvorano Golovec v Celju ponovno privabil ljudi odprtega srca. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiom Ognjišče. Dogodka se je udeležil tudi predsednik Borut Pahor, ki je ob začetku koncerta Slovenski karitas ob 25. letnici delovanja podelil odlikovanje – zlati red za zasluge za odlično uresničevanje človekoljubnega poslanstva.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen je bilo do konca koncerta zbranih 109.716 evrov.

Kako lahko še darujete?
Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca koledarskega leta.

Vsi, ki bi še želeli darovati, lahko to storijo po telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si ali z neposrednim nakazilom na Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 3514, Koda namena: CHAR, BIC banke: LJBASI2X, namen: Klic dobrote.

Dobra glasba v dobri družbi
“Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v tej dobrodelni akciji. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom,” je dejal Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske karitas.

Na prireditvi so s plesom in petjem v živo nastopili naslednji glasbeniki in izvajalci: Miran in Gal Juvan, XXL vokal, Alja Krušič, Alfa in Omega, Folklorna skupina KD Sv. Mihael Grosuplje, Helena Blagne, Oto Pestner, Okrogli muzikanti, Regina in Tomaž Plahutnik, Baletna šola, Pirueta Kreativo, Alpski kvintet in Manca Špik.

Posebno zahvalo je Karitas namenila tudi številnim prostovoljcem, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala.

B. O.