fbpx

Saj ni res, pa je! Znanstveniki odkrili dvojčka, ki imata različna očeta

Fotografija je simbolična (foto: iStock).

V Vietnamu so odkrili dvojčka, ki imata različna očeta. Gre za izjemno redek primer na celotnem svetu. Odkrili so ga, ko so na dvojčkih zaradi izjemne razlike v njunem videzu opravili genetske teste. Naročil jih je oče enega od dvojčkov, saj mu drugi ni bil prav nič podoben.

Kot je povedal profesor Le Dinh Luong iz laboratorija za preizkuse DNK v Hanoju, so testi pokazali, da imata dvojčka različna očeta. “To je redek primer, ne le za Vietnam, temveč za ves svet,” je poudaril.

To se zgodi, ko dve jajčeci matere oplodi sperma dveh moških
Do takšnega redkega pojava lahko pride, če dve jajčeci matere med ločenima spolnima odnosoma, a med istim ciklom ovulacije, oplodi sperma dveh moških.

Po poročanju vietnamskega časnika Tuoi Tre je genetsko testiranje izjemnih dvojčkov terjal soprog njune matere, saj je želel ugotoviti, ali je res njun oče oziroma oče obeh. K temu naj bi ga nagovorili njegovi sorodniki, saj je eden izmed otrok izgledal zelo drugače od njega in od svojega dvojčka.

Ne, ni prišlo do zamenjave otrok v porodnišnici
Genetski testi so pokazali, da je soprog v sorodu le z enim otrokom. Potrdili so tudi, da je biološka mati obeh njegova soproga, s čimer so ovrgli pomisleke, da je morda prišlo do zamenjave otrok v porodnišnici.

Po poročanju portala Dan Tri sta trenutno kakšni dve leti stara dvojčka istega spola – ni jasno, ali gre za dečka ali deklici, rojena na isti dan z nekajurno razliko. Izgledala naj bi povsem drugače.

O primeru dvojčkov z različnima očetoma so lani poročali tudi iz ZDA. Tudi tam so pojav potrdili z genetskimi testi, ki jih je odredilo sodišče, ker njun domnevni oče ni želel plačevati preživnine. Testi so pokazali, da je toženi oče eni dvojčici in sodišče je razsodilo, da mora zanjo plačevati preživnino.

N. K., STA