fbpx

Salvador žaluje za povodnim konjem Gustavitom, ki so ga neznanci brutalno poškodovali

Atrakcija živalskega vrta, povodni konj Gustavito je postal žrtev krutega napada. (foto: epa)

Iz srednjeameriške države Salvador prihaja tragična vest o nehumanem napadu na povodnega konja Gustavita v tamkajšnjem živalskem vrtu. Zaradi številnih poškodb je v nedeljo poginil.

Petnajstletni povodni konj Gustavito je utrpel številne poškodbe na različnih delih telesa, prizadejali naj bi mu jih s topimi in ostrimi predmeti. Napad se je zgodil prejšnji teden, Gustavito pa je kljub zdravljenju v nedeljo poginil. Točen vzrok smrti bodo ugotovili po opravljenem strokovnem pregledu.

To, da je z več ton težko živaljo nekaj narobe, je osebje živalskega vrta ugotovilo v četrtek, ko je Gustavito kazal znake nenavadnega obnašanja. Večino časa je namreč preživel pod vodo, zavračal je tudi hrano. Po prvem veterinarskem pregledu so ugotovili številne modrice in globoke ureznine po glavi in telesu.

Podleži so žival hudo ranili po celem telesu
Direktor živalskega vrta je povedal, da je Gustavito utrpel poškodbe na nogah in rane na obrazu, ki bi jih lahko povzročil plezalni cepin. “Poškodbe je imel celo v ustih,” je povedal in dodal, da je žival dobila poškodbe, ko se je skušala braniti. V njegovi kletki so med dokazi našli železne dele in kamenje, piše BBC.

Veliki povodni konj Gustavito je bil več kot dvanajst let ena glavnih atrakcij živalskega vrta v Salvadorju, kamor so ga pripeljali iz sosednje Gvatemale. Zaradi nepojasnjenega napada je vodstvo živalskega vrta okrepilo varovanje, veliko prahu pa njegova smrt dviga tudi na družbenih omrežjih. Na Twitterju so se tako pojavile številne sožalne objave. Gigi Perla je zapisala: “Kdorkoli ti je že to storil, mora odgovarjati. Moje srce gre tebi in tvojim varuhom, zdaj lahko počivaš v miru.”
M. P.