Sanje vsakega Slovenca: Šel bi na tekmo NK Maribor, kupil bi Samsunga

Foto: epa

Če bi imel povprečen Slovenec neomejeno količino denarja, bi si kupil telefon znamke Samsung, v živo bi si ogledal tekmo NK Maribor, poslušal pa bi U2 ali Adele. To so rezultati raziskave Quidal, ki jo je januarja v Sloveniji izvedla mednarodna organizacija Iceritas iz Züricha. 

V raziskavi kakovosti Quidal so raziskovalci Slovence spraševali, kateri izdelki, firme, športniki ali glasbeniki se jim zdijo najbolj kvalitetni, ne glede na njihovo ceno. V kategoriji mobilnih telefonov je letos prvič zmagal Samsung. Doslej je namreč vsa leta prevladoval Apple.

Najkakovostnejša pričakovano Prevc in Maze
Kaj pa je za povprečnega Slovenca najbolj kvalitetno? Poleg telefona Samsung sta najkakovostnejša športnika postala Peter Prevc in Tina Maze, med tujimi glasbeniki sta to skupina U2 in Adele, med domačimi glasbeniki pa so Slovenci letos izbrali skupino Siddharta.

Če bi lahko izbirali, bi si Slovenci v večini primerov najraje v živo ogledali tekmo nogometnega kluba Maribor.

NLB med Slovenci še vedno velja za najkvalitetnejšo banko
Najbolj kvalitetni domači izdelki so za Slovence tudi gospodinjski aparati Gorenje, kava Barcaffe, čokolada Gorenjka, pašteta Argeta, prodajna veriga Mercator, mobilni operater Mobitel, ponudnik interneta pa Telemach. Nekoliko presenetljivo pa je v kategoriji bank slavila NLB.

M. G.