fbpx

Selfiji bolj smrtonosni kot morski psi

Foto: iStock

Morski psi, predmet mnogih nočnih mor, so v letu 2015 povzročili 8 smrtnih žrtev. Zaradi selfie-jev, posnetih v nevarnih okoliščinah, pa je letos umrlo že 12 oseb.

Zadnja žrtev nove obsesije je 66-letni Japonec, ki se je želel slikati pred Taj Mahalom, padel po stopnicah in se ob tem smrtno ponesrečil. Zaradi selfiejev večinoma umirajo mlajši od trideset let, pogosto najstniki, ki se s poziranjem v nevarnih okoliščinah želijo izkazati.
V začetku leta sta v gorovju Ural umrla mladeniča, ki sta iz granate potegnila varovalo. Selfie, ki sta ga ob tem posnela, je ostal kot dokaz o razlogu za njuno smrt. V začetku septembra pa je 19-letni Teksačan dan preden bi začel obiskovati fakulteto želel narediti selfie s puško, namerjeno v glavo. Prepričan je bil, da puška ni nabita,  kar se je končalo tragično.

Rusi nad selfije s publikacijo

V Rusiji se je vzadnjih 2 letih smrtno ponesrečilo ali hudo poškodovalo 5 ljudi, primerov, kjer so se osebe lažje poškodovale pa je več kot 100.  Kot odziv so izdali ilustrirano publikacijo, ki prikazuje, kako posneti varen selfie, da ta ne bo zadnji, ki ga boste posneli.

Š. G.