fbpx

Severina prejela finančno pomoč države

Severina

Hrvaški zavod za zaposlovanje je v sredo, 29. aprila 2020, objavil seznam več kot 83 tisoč delodajalcev, ki so prejeli finančno podporo v višini 427,58 evrov na zaposlenega v mesecu marcu. Presenetilo je dejstvo, da so se na seznamu prejemnikov znašli tudi znani hrvaški estradniki, med njimi tudi Severina.

Med prejemniki finančne podpore v času epidemije COVID-19 se je znašlo tudi podjetje 48-letne hrvaške pevke Severine Kojić Obrt Dobrodošao u klub d.o.o.

Kakor je pojasnil pevkin predstavnik za stike z javnostmi Davor Grgin, so zaprosili za državno finančno podporo za zaposlene v podjetju, čigar primarna dejavnost je organizacija koncertov, ki se zaradi odloka Štaba civilne zaščite Republike Hrvaške do nadaljnjega prepovedani.

Pri tem je Grgin trdil, da so Severinini sodelavci vložili prošnjo za finančno pomoč tudi za njeno samostojno dejavnost brez njene vednosti in brez njenega vnaprejšnjega soglasja. Hrvaška pevka je namreč živela v Srbiji. Severina je tako v marcu 2020 od države prejela 427,58 evrov finančne podpore.

Ivan Šokić